Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» залучило €372 млн від ЄБРР та Нідерландів. Більша частина коштів піде на ремонт підстанцій

1 хв читання

«Укренерго» залучило €300 млн кредитних коштів ЄБРР, а також €72 млн грантових коштів від Нідерландів для відновлення мереж та підвищення фінансової стабільності компанії, йдеться у повідомленні компанії.

Ключові факти

  • Зокрема, €150 млн кредитних коштів ЄБРР та €72 млн гранту будуть спрямовані на закупівлю обладнання, яке терміново необхідне для підстанцій, що зазнали масованих ракетних ударів росіян. 
  • Решта €150 млн кредиту ЄБРР буде використана для поповнення оборотних коштів «Укренерго», зокрема для виконання фінансових зобов’язань компанії на ринку електроенергії в умовах неплатежів, що виникли на ринку через війну.
  • В компанії зазначили, що залучення коштів дозволить зменшити витрати на придбання обладнання для відновлення енергомережі, що зазнала значних пошкоджень після семи масованих ракетних атак росіян.

Контекст

23 листопада Росія здійснила сьомий масований обстріл української енергетичної інфраструктури. З більш як 70 випущених ракет 51 було збито силами ППО. Два десятки влучили в обʼєкти інфраструктури в Києві, Львові, Вінниці, Кривому Розі. 

На Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені. 

Російські ракетні удари по енергетичній інфраструктурі призвели до відключення електроенергії не лише в Україні, а й на половині території сусідньої Молдови.

Раніше повідомлялося, що США спрямують $53 млн на підтримку енергетичної системи України. Пакет допомоги включатиме розподільчі трансформатори, автоматичні вимикачі, обмежувачі перенапруги, розʼєднувачі, транспортні засоби та інше обладнання. 

Німеччина виділила Україні €56 млн на ремонт об’єктів енергетичної інфраструктури, також Україна отримає від ФРН понад 350 генераторів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні