Категорія
Новини
Дата

Нафта подешевшала через спалах COVID-19 у Китаї та зміцнення долара

1 хв читання

Ціни на нафту впали в понеділок, 14 листопада, через зміцнення долара, тоді як зростання кількості випадків захворювання на коронавірус у Китаї зруйнувало надії найбільшого у світі імпортера нафти на швидке відновлення економіки, пише Reuters.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Фʼючерси на нафту марки Brent подешевшали на $1,0, або 1,1%, до $94,98 за барель після зростання на 1,1% у пʼятницю. 
  • Фʼючерси на нафту WTI впали на $1,11, або 1,3%, до $87,85 після зростання на 2,9% у пʼятницю.
  • «Схоже, що сила долара США чинить тиск на нафту і ширший комплекс сировинних товарів сьогодні вдень», – сказав голова відділу стратегії сировинних товарів в ING Уоррен Паттерсон.
  • Ціни на сировинні товари зросли в пʼятницю після того, як Національна комісія охорони здоровʼя Китаю скоригувала свої заходи щодо профілактики та контролю COVID, аби скоротити час карантину. Але кількість випадків COVID-19 у Китаї зросла за вихідні, а Пекін та інші великі міста в понеділок повідомили про рекордні зараження.
  • Попит Китаю на нафту з боку найбільшого експортера Саудівської Аравії також залишався слабким, оскільки у грудні кілька нафтопереробних заводів попросили скоротити обсяг видобутку нафти.
  • Також тиск на нафту чинило зміцнення долара після коментарів глави Федеральної резервної системи США Крістофера Воллера, який заявив у неділю, що ФРС може розглянути можливість уповільнення темпів підвищення ставок на своєму наступному засіданні, але це не слід розглядати як помʼякшення її зобовʼязань щодо нижчої інфляції.

Контекст

Китайський виробник електромобілів Nio зупинив виробництво через обмеження, повʼязані з COVID-19, оскільки зростання кількості випадків захворювання по всій країні викликає нові збої в діловій активності. Останній спалах коронавірусу у Хефеї розпочався на початку жовтня, що спонукало владу в різний час блокувати деякі частини міста, зокрема район, де розташовані заводи Nio.

Nio також була змушена зупинити виробництво у квітні після того, як обмеження щодо COVID змусили багатьох її партнерів-постачальників припинити роботу.

Виробництво iPhone компанії Apple Inc може впасти майже на третину на заводі в Китаї наступного місяця через жорсткі карантинні обмеження щодо COVID-19. Виробник Foxconn, який офіційно називається Hon Hai Precision Industry Co Ltd, працює над збільшенням виробництва на іншому заводі в місті Шеньчжень, аби компенсувати дефіцит, сказало джерело. Його головний завод у Чженчжоу в центральному Китаї, на якому працює близько 200 000 осіб, опинився під жорсткими обмеженнями через поширення COVID-19.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд