Категорія
Новини
Дата

Namsen Limited Веревського збільшила частку в «Кернелі» до 74%. Агрохолдинг йде з Варшавської біржі

Компанія Namsen Limited голови ради директорів агрохолдингу Kernel Андрія Веревського викупила ще 36% акцій у міноритаріїв, збільшивши свою частку до 74,05% акцій. Про це йдеться у повідомленні «Кернела» на Варшавській фондовій біржі. Kernel зі свого боку попросив у польського регулятора дозволу на вилучення акцій з торгів на ВФБ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 12 травня Namsen Limited викупила 30,25 млн акцій Kernel із заявлених до викупу 52,06 млн. З урахуванням казначейських акцій викуплений пакет відповідав близько 39% голосів, а тепер сконцентрований Namsen пакет дає 80,36% голосів у компанії.
  • Ціна викупу склала 18,5 злотих за акцію ($4,47). Загальна ціна викупу – $136,1 млн.
  • 15 травня Kernel повідомив, що подав заяву до Управління фінансового нагляду Польщі для отримання дозволу на вилучення акцій компанії з торгів на Варшавській фондовій біржі. «Заяву подано відповідно до рішення правління компанії від 13 квітня 2023 року про вилучення акцій компанії з торгів на регульованому ринку Варшавської фондової біржі», – йдеться в повідомленні.

Контекст

6 березня Namsen Limited Андрія Веревського надіслала членам ради директорів Kernel листа з пропозицією провести делістинг компанії з Варшавської фондової біржі.

У Kernel пояснили, що агрохолдинг має мало переваг від публічності, вже 11 років не залучає фінансування на біржі, аналітики не цікавляться українськими компаніями, ліквідність низька, міноритарії відмовилися фінансово підтримати компанію, до того ж публічність – це прямі та непрямі видатки.

Запропонована ціна викупу на пів процента більша, ніж середня вартість акцій за останні пів року.

12 квітня 15 міноритарних акціонерів Kernel обʼєдналися «з метою захисту своїх інтересів». Разом вони контролюють 18 251 431 акцію, або 21,72%. Тоді вказувалося, що Lind Value з 6,29% акцій був найбільшим учасником цієї угоди. 2 травня міноритарії розірвали укладену акціонерну угоду.

До групи міноритаріїв входили також Kopernik Global Investors LLC з 4,79% акцій, OFE PZU – 2,03%, Uniqua OFE – 1,95%, OFE NN – 1,83%, FRAM FIZ – 1,4%, Aegon OFE – 1,15%, PKO BP OFE – 1,03%. 

9 травня компанія Namsen Limited заявила, що викупить у міноритарних акціонерів 36% акцій Kernel. 11 травня данська Lind Value, яка була найбільшим міноритарієм Kernel, погодилася на пропозицію Namsen і продала весь свій пакет акцій агрохолдингу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні