Категорія
Новини
Дата

Веревський викупить у міноритаріїв акцій Kernel на близько $122 млн

Компанія Namsen Limited, що належить голові ради директорів одного з найбільших українських агрохолдингів Kernel Андрію Веревському (володіє 41,29% голосуючих акцій), викупить у міноритарних акціонерів 36% акцій агрохолдингу. Про це йдеться у повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Буде викуплено 30 248 449 акцій із заявлених Namsen 52 057 219, повідомила уповноважена брокерська компанія Trigon Dom Maklerski.
  • Ціна викупу – 18,5 злотих за акцію (близько $4). Розрахунок заплановано провести 12 травня. Замовлення на продаж приймались з 31 березня по 4 травня.

Контекст

6 березня Namsen Limited надіслала членам ради директорів Kernel листа з пропозицією провести делістинг компанії з Варшавської фондової біржі.

Kernel пояснив, що компанія має мало переваг від публічності, компанія вже 11 років не залучає фінансування на біржі, аналітики не цікавляться українськими компаніями, ліквідність низка, міноритарії відмовились фінансово підтримати компанію, до того ж публічність – це прямі та непрямі видатки.

Запропонована ціна викупу на пів процента більша, ніж середня вартість акцій за останні пів року.

12 квітня 15 міноритарних акціонерів Kernel обʼєдналися «з метою захисту своїх інтересів». Разом вони контролюють 18 251 431 акцій, або 21,72%. 2 травня міноритарії розірвали укладену акціонерну угоду.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні