Категорія
Новини
Дата

NASA оголосило астронавтів для наступної місії на Місяць

NASA та Канадське космічне агентство (CSA) оголосили імена чотирьох астронавтів, які вирушать на Місяць у рамках місії Artemis II, йдеться в повідомленні американського агентства. Члени екіпажу стануть першими людьми, які полетять до Місяця за понад 50 років.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • До екіпажу увійшли: командир Рейд Уайзман, пілот Віктор Гловер, спеціаліст місії Крістіна Хеммок Кох та спеціаліст місії Джеремі Хансен. 
  • «У астронавтів NASA Рейда Уайзмана, Віктора Гловера та Крістіни Хеммок Кох, а також у астронавта CSA Джеремі Хансена своя історія, але разом вони представляють наше кредо: E pluribus unum – із багатьох одне», – повідомив адміністратор NASA Білл Нельсон.
NASA оголосило астронавтів для наступної місії на Місяць /Фото 1

Фото: NASA

  • Приблизно 10-денні льотні випробування Artemis II запустять потужну ракету Space Launch System агентства, перевірять системи життєзабезпечення космічного корабля Orion та підтвердять можливості та методи, необхідні людям для життя та роботи в глибокому космосі.
  • Політ буде відбуватися на основі успішної безпілотної місії Artemis I, завершеної в грудні.
  • «Вперше за понад 50 років ці люди – екіпаж «Артеміди II» – стануть першими людьми, які полетять до Місяця. Серед членів екіпажу перша жінка, перша кольорова людина і перший канадець, який здійснив місію на Місяць…», – заявила директор NASA Ванесса Віч. 
  • У агентстві додали, що ця місія прокладає шлях до розширення дослідження людиною далекого космосу та відкриває нові можливості для наукових відкриттів.

Контекст

У серпні NASA перенесло запуск ракети Artemis I у межах першої за 50 років місії на Місяць через проблеми з двигуном. Зворотний відлік було зупинено приблизно за 40 хвилин до запуску, поки 32-поверхова двоступенева ракета системи космічного запуску (SLS) та її капсула екіпажу Orion очікували старту з мису Канаверал, Флорида.

Космічне агентство США послалося на проблему з одним з основних двигунів ракети, після того як стартові команди почали заповнювати основні паливні баки переохолодженим рідким киснем та водневим пальним. 

У листопаді NASA запустило на Місяць величезну ракету наступного покоління в рамках місії Artemis I з мису Канаверал. Політ відбувався без екіпажу, він відкрив програму дослідження космічного агентства США під назвою Artemis («Артеміда») через 50 років після місії Apollo («Аполлон»)

Перший політ SLS-Orion знаменує початок програми NASA Artemis («Артеміда») з Місяця на Марс, яка є наступницею місячних місій Apollo 1960-х і 1970-х років.

Останньою ступила на Місяць група з двох людей, що спустилися з Apollo-17 у 1972 році.

Програма Artemis спрямована на те, щоб зрештою створити довготривалу місячну базу як трамплін для ще більш амбітних польотів астронавтів на Марс – мета, досягнення якої, за словами представників NASA, ймовірно, забере час принаймні до кінця 2030-х років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні