Категорія
Новини
Дата

«Нібулон» зміг реструктуризувати 70% кредитного портфеля

1 хв читання

Агрохолдинг «Нібулон» реструктуризував 70% кредитного портфеля. Про це в інтервʼю «Економічній правді» сказав Андрій Вадатурський.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • «Нібулон» з кредиторами за 70% кредитного портфеля вже прописали умови, пройшли процедури, більшість банків погодилися, зазначив Вадатурський. Залишилося завершити реструктуризацію з міжнародними фінансовими інституціями EBRD і IFC, а також EIB (European Investment Bank), FMO (Нідерландський банк розвитку), DЕG (Німецький банк розвитку) і кількома українськими банками, що знаходиться на фінішній прямій, розповів власник компанії. 
  • Вадатурський зазначив, що йому радили оголосити банкрутство, списати борги і почати заново, але він вважає це неправильним шляхом.
  • Наразі борг «Нібулону» знизився і становить менше $530 млн, зазначає власник компанії.

Контекст

У повномасштабну війну «Нібулон» увійшов із кредитним портфелем $570 млн. «Нібулон» пропонує 26 кредиторам у 2024–2026 роках сплачувати лише відсотки за кредитами. За цей час Вадатурський має реформувати компанію і відновити обсяги бізнесу. З 2027‑го за три роки «Нібулон» віддає борги, розповідав у січні Forbes Андрій Вадатурський.

Виторг «Нібулону» за підсумками 2023 року становив 22,9 млрд грн, що на 51% більше, ніж у 2022-му (15,2 млрд грн). Прибуток у 2023 році досяг 309 млн грн проти збитку 9,2 млрд грн у 2022-му.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд