Німеччина імпортує російську нафту через Індію, постачання зросли у понад 12 разів – Spiegel /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Німеччина імпортує російську нафту через Індію, постачання зросли у понад 12 разів – Spiegel

Shutterstock

Німеччина продовжує імпортувати значні обсяги російської нафти через Індію, пише Spiegel із посиланням на дані Федерального статистичного управління. Зокрема, імпорт нафтопродуктів з Індії збільшився у понад 12 разів за перші сім місяців цього року порівняно з аналогічним періодом минулого.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Імпорт з Індії «в основному був газойлем, який використовується для виробництва дизельного або пічного палива», пояснили аналітики. Індія виробляє цей газойль із сирої нафти, яку закуповує у великих обсягах у Росії.
  • Через повномасштабне вторгнення РФ в Україну Німеччина припинила прямий імпорт російської нафти.
  • Західні держави запровадили цінову межу на російську нафту, яку вони хочуть забезпечити на міжнародному рівні, використовуючи свою владу в секторах судноплавства та страхування, зазначило видання.

Контекст

З 5 грудня набула чинності так звана стеля цін на нафту на рівні $60 за барель, з 5 лютого – на нафтопродукти з Росії на рівні $100 та $45 за барель. Останні два десятиліття приблизно 60% експортних надходжень Росії припадає на виторг від продажу нафтогазових ресурсів. У загальній структурі федерального бюджету доходи від продажу нафти й газу в середньому становлять понад 40%.

Росія в січні втратила близько $8 млрд нафтогазових доходів через введення країнами Заходу цінового обмеження, сказав голова Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Бірол.

Дані Міжнародного енергетичного агентства свідчать, що в 2022-му Індія витіснила Європу як головний покупець російської нафти, що поставляється морем. Порівняно з періодом до 24 лютого Індія збільшила імпорт російської нафти в 16 разів. Майже третину нафтового імпорту Індії посідає сировина з РФ.

У травні стало відомо, що Європейському Союзу вдалося замінити постачання дизельного палива з Росії, яка була головним зовнішнім постачальником блоку до введення у лютому заборони на морський імпорт. Постачання з Близького Сходу та США зросли. Очікується, що потоки з Саудівської Аравії досягнуть нового максимуму у приблизно 324 000 барелів на день, а вантажі з США будуть найвищими з серпня 2020 року. Минулого року Росія постачала близько половини дизельного пального, яке імпортується до Європи – близько 700 000 барелів на день. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні