Категорія
Новини
Дата

Німеччина стикається з критикою у звʼязку з відновленням компанією SEFE торгівлі СПГ із Росією

Securing Energy for Europe (SEFE) – колишній підрозділ російського газового гіганта ПАТ «Газпром» – планує відвантажити скраплений природний газ (СПГ), вироблений на заводі «Ямал» у Сибіру, на початку наступного місяця, пише Bloomberg. Уряд Німеччини стикається з критикою щодо своїх енергетичних звʼязків, оскільки компанія, яку підтримують платники податків, повертається в торгівлю зрідженим природним газом з Росією.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • SEFE планує прийняти російський СПГ для постачання до Індії наступного місяця. Німеччина націоналізувала компанію, відому як SEFE минулого року, у розпал енергетичної кризи в Європі.
  • Критики кажуть, що це суперечить обіцянці Німеччини уникати використання російського СПГ після вторгнення РФ в Україну.
  • «Це суперечить практично всьому, що уряд Німеччини говорив з цього питання в минулому, – сказав Крістіан Лей, член парламенту від опозиційної групи Лівої партії. – Економічні протиріччя з Росією, очевидно, не так легко вирішити, як намагаються переконати нас у політиці».
  • Міністерство економіки Німеччини заявило, що вивчає це питання.
  • «Німецькі порти не залучені до цього процесу, як і європейські чи німецькі газові мережі, – повідомив представник компанії. – Тому ці обсяги постачання не досягають німецького ринку, промисловості чи споживачів у Німеччині».
  • Трейдингова фірма має довгостроковий контракт на купівлю обсягів газу у «Ямала», який вона успадкувала від минулого в «Газпромі». Вона також має окремі довгострокові зобовʼязання з постачання індійській компанії GAIL Ltd. За повідомленням компанії, відповідно до угоди 2018 SEFE, доведеться сплатити обсяги поставки, навіть якщо вони не будуть доставлені до Індії.

Контекст

Це постачання наголошує на складності та глобальному характері торгівлі СПГ, на яку Європейський Союз все більше покладається після того, як минулого року Росія різко скоротила постачання трубопровідного газу до регіону.

Німеччина виступила проти, хоча й не заборонила закупівель СПГ із Росії. У січні Берлін повідомив компаніям, «що вживатиме відповідних заходів для виключення закупівель російського СПГ, якщо це можливо».

SEFE, колись відома як «Газпром Німеччина», зіштовхнулася з фінансовими проблемами через свої звʼязки з російським газовим гігантом у перші місяці війни минулого року, що спонукало уряд у Берліні втрутитися.

Після поглинання SEFE Німеччиною Москва запровадила проти компанії власні санкції, позбавивши її доступу до російського СПГ. У червні Росія послабила заборону на постачання СПГ колишньому підрозділу «Газпрому».

Критики тепер хочуть знати, чому Німеччина дозволяє постачання, якщо її позиція протягом кількох місяців полягала в тому, щоб уникати постачання російського СПГ.

Минулого року німецька енергетична група RWE ініціювала позов проти російського «Газпрому» через недопоставлені обсяги газу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні