Категорія
Новини
Дата

Німеччина домовилась про додаткові постачання СПГ зі США для зниження залежності від Росії

Німеччина підписала ще одну довгострокову угоду про імпорт скрапленого природного газу зі США, оскільки Берлін намагається замінити російські енергоносії у своїй економіці на тлі війни РФ в Україні, пише Financial Times.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зазначається, що SEFE, або Securing Energy For Europe, – компанія, що народилася внаслідок фактичної націоналізації Берліном німецьких активів російського державного «Газпрому», – закуповуватиме 2,25 млн т газу на рік у американської Venture Global LNG.
  • 20-річний термін контракту на постачання свідчить про те, що Німеччина, яка почала імпортувати СПГ лише сім місяців тому, очікує, що споживання газу в її економіці збережеться, незважаючи на мету скоротити чисті викиди вуглецю на 95% до 2045 року.
  • Виконавчий директор SEFE Егберт Лаєге сказав, що угода стала «ще одним важливим кроком у нашій місії щодо забезпечення енергопостачання європейських споживачів» і «внесе внесок у подальшу диверсифікацію та стійкість» поставок на континент.
  • Компанії не розкрили ціну, за якою продаватиметься газ, еквівалентний приблизно 5% потреби Німеччини.

Контекст

Угода є другою 20-річною угодою Німеччини з Venture Global після угоди на 2 млн т на рік, підписаної комунальною компанією EnBW. 

Ці угоди зроблять Venture Global найбільшим постачальником СПГ до Німеччини.

Німецька компанія RWE минулого року домовилася про постачання катарського СПГ на 15 років. Цього тижня норвезька Equinor підписала 15-річну угоду з американським експортером Cheniere Energy.

Експорт СПГ із США до Європи різко зріс минулого року в міру поглиблення енергетичної кризи та зростання цін на газ, а постачання понад 40 млн т зменшили нестачу. Додаткові потоки допомогли Європі створити достатні запаси газу.

До енергетичної кризи Німеччина була єдиною великою економікою в Європі, яка не мала потужностей з імпорту СПГ, оскільки була залежна від трубопровідного газу з Росії.

Але за останні 18 місяців Німеччина прискорила будівництво низки плавучих обʼєктів з імпорту СПГ. За даними Refinitiv, з грудня країна прийняла загалом 2,4 млн т СПГ, причому понад 70% надійшло зі США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні