Категорія
Новини
Дата

Україна не проводить та не планує жодних наступальних операцій на Донбасі. МЗС відповіло на заяву ватажків терористів

МЗС України категорично заперечило повідомлення щодо нібито наступальних операцій України чи будь-яких планів диверсій на Донбасі, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у пʼятницю у Twitter.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Україна не проводить та не планує жодних наступальних операцій на сході країни, підкреслив міністр.
  • Україна цілковито віддана виключно дипломатичному врегулюванню кризи, зазначив Кулеба.

Цитата

«Ми категорично спростовуємо повідомлення російської пропаганди щодо нібито наступальних операцій України чи будь-яких диверсій на хімічному виробництві», – зазначив Кулеба.

Контекст

У п’ятницю ватажки так званих «ДНР» та «ЛНР» виступили із зверненням до мешканців окупованих територій та оголосили про початок евакуації населення до Росії.

Бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі другу добу продовжують вести артилерійський вогонь по десятках населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

На 14.00 18 лютого з боку збройних формувань РФ зафіксовано 45 порушень режиму припинення вогню, 34 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

У Станиці Луганській бойовики у четвер пошкодили залізничну станцію та приміщення дитячого садка, в якому були діти. Троє виховательок отримали контузію, діти не постраждали. Також під обстріл потрапили залізнична станція і локомотивне депо.

Президент Зеленський звернувся до моніторингової місії ОБСЄ та дипломатів, щоби вони лишалися в Україні й фіксували обстріли бойовиків. Він назвав обстріл дитячого садка проросійськими силами у Станиці Луганській «великою провокацією».

У Кремлі заявляють, що це нібито українські війська посилюють провокації, обстрілюючи населені пункти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні