Категорія
Новини
Дата

Німецький техногігант SAP вбудує генеративний ШІ у свої продукти

Виробник програмного забезпечення для бізнесу SAP більше не планує проводити реструктуризацію та прагне використовувати у своїх продуктах технології штучного інтелекту, пише Reuters. На початку року фірма оголосила про плани скоротити 3000 робочих місць, щоб зменшити витрати.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Виручка SAP за перший квартал перевищила очікування аналітиків, чому сприяло зростання його хмарного бізнесу, водночас компанія знизила прогноз на рік через продаж свого підрозділу Qualtrics.
  • Попри складні економічні умови SAP зміг збільшити свій виторг на 10% у першому кварталі до €7,44 млрд.
  • Нині SAP працює з чат-ботом ChatGPT від OpenAI, який може давати відповіді на питання.
  • «Ми досить довго вивчали ChatGPT… Ми створили більше 50 варіантів використання ШІ, вбудовуючи його в нашу технологію», – сказав в інтервʼю генеральний директор Крістіан Кляйн. 
  • За його словами, ці продукти будуть доступні клієнтам наступного місяця після щорічної конференції Sapphire.
  • Кляйн додав, що SAP також перевіряє разом із клієнтами, дослідниками та аналітиками ШІ на предмет упередженості та обговорює можливості захисту від неправильного використання технології.
  • Дохід від прибуткового хмарного бізнесу SAP зріс на 24% порівняно з минулим роком. 
  • За підсумками року SAP очікує отримати операційний прибуток в діапазоні €8,6–8,9 млрд, що на €200 млн менше, ніж раніше. Прогноз виторгу від хмарних обчислень знижено на €1,3 млрд, до €14–14,4 млрд.

Контекст

19 квітня 2022 року німецька SAP заявила, що зупиняє співпрацю з російськими компаніями та підтримку локальних продуктів.

Німецький техногігант SAP – найбільший розробник корпоративного програмного забезпечення в Європі та один із найбільших розробників у світі. Програмне забезпечення SAP дає змогу підприємствам управляти широким спектром функцій: від маркетингу та управління персоналом до логістики й закупівель. Серед її російських клієнтів були гіганти енергетичного, банківського та гірничодобувного секторів, такі як державна енергетична компанія «Газпром», Сбербанк та гірничодобувний гігант «Норнікель».

Восени стало відомо, що компанія пропустить запланований термін виходу з Росії до кінця року, оскільки не змогла знайти покупця на цей підрозділ. Тоді представник SAP заявив, що компанія «значно скоротила» свою робочу силу в Росії з 1250 осіб і до кінця 2022 року матиме там менше 100 співробітників.

В січні SAP заявив, що планує скоротити до 3000 робочих місць по всьому світу, або близько 2,5% своєї робочої сили, пише AP. Рішення ухвалили після різкого падіння прибутку найбільшої в Європі компанії-розробника програмного забезпечення. В SAP оголосили про скорочення, оскільки компанія заявила, що річний прибуток у 2022 році впав на 68% порівняно з попереднім роком – до €1,71 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні