Категорія
Новини
Дата

Німецький техногігант SAP скоротить до 3000 робочих місць по всьому світу

Німецька компанія SAP планує скоротити до 3000 робочих місць по всьому світу, або близько 2,5% своєї робочої сили, пише AP. Рішення ухвалили після різкого падіння прибутку найбільшої в Європі компанії-розробника програмного забезпечення.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Звільнення у SAP відбуваються на тлі більш широкої хвилі скорочень робочих місць у технологічній галузі, включаючи масові звільнення в Google, Amazon, Microsoft та інших технологічних гігантах в останні тижні.
  • SAP оголосила про скорочення, оскільки компанія заявила, що річний прибуток у 2022 році впав на 68% порівняно з попереднім роком – до €1,71 млрд.
  • «Це було важке рішення, і ми чудово усвідомлюємо особистий вплив цих змін, – йдеться у заяві німецької компанії. – Ми надамо колегам турботу та підтримку, яких вони потребують у цей непростий час».
  • SAP заявила, що також розглядає можливість продажу постачальника програмного забезпечення для бізнесу Qualtrics через чотири роки після придбання компанії.
  • «Ми очікуємо лише помірного ефекту економії коштів у 2023 році та більш вираженого у 2024 році, приблизно від €300 млн до €350 млн у вигляді економії на експлуатаційних витратах станом на 2024 рік», – сказав фінансовий директор Лука Мучич, пише Reuters.
  • У Німеччині, де знаходиться штаб-квартира SAP, компанія скоротить трохи більше ніж 200 робочих місць.

Контекст

19 квітня 2022 року німецька SAP заявила, що зупиняє співпрацю з російськими компаніями та підтримку локальних продуктів.

Німецький техногігант SAP – найбільший розробник корпоративного програмного забезпечення в Європі та один із найбільших розробників у світі з капіталізацією €177 млрд.

Програмне забезпечення SAP дає змогу підприємствам управляти широким спектром функцій: від маркетингу та управління персоналом до логістики й закупівель. Серед її російських клієнтів були гіганти енергетичного, банківського та гірничодобувного секторів, такі як державна енергетична компанія «Газпром», Сбербанк та гірничодобувний гігант «Норнікель».

За словами головного редактора журналу ComNews, присвяченого інформаційним технологіям, Леоніда Коніка, за більш ніж 30 років роботи SAP у Росії корпорації вклали значні кошти в її системи бізнес-планування та управління, що ускладнює їхню швидку заміну. За 2021 рік компанія заробила на своїх сервісах з автоматизації бізнес-процесів €27,8 млрд виручки. 

Восени стало відомо, що компанія пропустить запланований термін виходу з Росії до кінця року, оскільки не змогла знайти покупця на цей підрозділ. Тоді представник SAP заявив, що компанія «значно скоротила» свою робочу силу в Росії з 1250 осіб і до кінця 2022 року матиме там менше 100 співробітників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні