Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» розмістила облігації серії «С» на 800 млн грн

«Нова пошта» розмістила облігації серії «С» на 800 млн грн, повідомила Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку. Це третій в історії компанії випуск облігацій, пише «Інтерфакс-Україна».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 24 лютого НКЦПФР зареєструвала звіт про результати закритого випуску іменних процентних звичайних незабезпечених корпоративних облігацій «Нової пошти» серії «С».
  • Комісія не розкриває даних про ставку за облігаціями. У свідоцтві про випуск вказано лише один його параметр – обсяг, який становив 800 млн грн. Таким чином, облігації були розміщені в повному обсязі.

Контекст

Дебютний випуск облігацій «Нова Пошта» розмістила у лютому–квітні 2019 року на суму 300 млн грн під 22% річних з терміном обігу до 22 серпня 2020 року. Кошти від розміщення облігацій було спрямовано на модернізацію інфраструктури та мережі відділень емітента.

У 2020 році «Нова Пошта» здійснила випуск облігацій серії «B» на 700 млн грн з погашенням 28 лютого 2023 року, купонною ставкою 16% річних і періодичністю виплат чотири рази на рік. Компанія планувала 40% залучених коштів направити на будівництво логістичних центрів, а 60% – на їх автоматизацію. Андеррайтером виступав Райффайзен Банк.

Засновники «Нової Пошти» Вячеслав Климов та Володимир Поперешнюк стали підприємцями 2022 року за версією Forbes Ukraine. Як вони рятували компанію після початку великої війни, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні