Категорія
Новини
Дата

NovaPay планує почати видачу кредитів для малого та середнього бізнесу у червні

Фінансовий сервіс NovaPay має намір запустити кредитні лінії для малого та середнього бізнесу (МСБ) орієнтовно у червні, а найближчим часом хоче випустити кредитні картки, повідомила директорка з продажів компанії Тетяна Віканова, пише «Інтерфакс-Україна».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Якщо говорити про продукти кредитні, у нас будуть кредитні лінії для підприємців, і зараз, найближчим часом, ми вийдемо з кредитною карткою», – сказала вона.
  • Віканова додала, що наразі продукт кредитної лінії для МСБ перебуває на стадії розробки, його запуск очікується приблизно у червні цього року.
  • Вона нагадала, що місяць тому NovaPay імплементувала відкриття рахунків для фізосіб-підприємців (ФОП). За її словами, рахунки відкрили вже 4000 ФОПів.
  • NovaPay має на меті за цей рік залучити щонайменше 500 000 клієнтів і 50 000 ФОПів, зазначила вона.
  • «Якщо ми говоримо про стратегію трьох років, то це 3 млн клієнтів в onboarding, це міжнародні платежі через наш мобільний застосунок, це післяплата. І не лише в межах України. І звичайно це також посилка в кредит», – заявила Віканова.

Контекст

NovaPay – міжнародний фінансовий сервіс, що входить до групи компаній NOVA («Нова пошта») і майже 12 років надає платіжні сервіси онлайн і офлайн у більш ніж 3500 відділеннях «Нової пошти». 

За даними НБУ, компанія обіймає 35% від загального обсягу внутрішньодержавних грошових переказів.

У 2023 році NovaPay отримала розширену ліцензію НБУ. Компанія стала першою українською небанківською установою, що має право відкривати рахунки, випускати кредитні та платіжні картки, а також надавати послуги еквайрингу та грошових переказів бізнесу.  

За даними НБУ, чистий прибуток ТОВ «НоваПей» у першому кварталі 2023 року зріс майже в 3,4 раза порівняно з аналогічним періодом попереднього року – до 757,9 млн грн.

Чистий дохід NovaPay від реалізації в січні–березні 2023 року сягнув 1,6 млрд грн, що більш ніж удвічі вище за показник січня–березня 2022-го – 812,5 млн грн.

Активи NovaPay на кінець першого кварталу 2023 року становили 4,4 млрд грн (+49,1%). У результаті власний капітал зріс більш ніж утричі – до 1,7 млрд грн.

NovaPay у 2023 році збільшила кількість транзакцій на 31% – до 354 млн порівняно з 2022 роком. Усього через систему пройшло переказів на 235,5 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні