Категорія
Новини
Дата

НПЗ в російському Орську оголосив форс-мажор і припинив відвантаження через паводок

Компанія «Фортеінвест», яка є власником нафтопереробного заводу в Орську (Орскнафтооргсинтез), оголосила форс-мажор з постачання нафтопродуктів з цього підприємства через паводок, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У документі, який є у розпорядженні агентства, «Фортеінвест» нібито повідомляє про настання форс-мажору та припинення відвантаження всіх нафтопродуктів з НПЗ.
  • Орскнафтооргсинтез, здатний переробляти близько 6 млн т нафти на рік, призупинив роботу через паводок у неділю. 
  • У понеділок «Фортеінвест»повідомляла, що продовжує відвантаження палива зі своїх резервуарів.

Контекст

В Оренбурзькій області РФ через весняний паводок з 4 квітня діє режим надзвичайної ситуації. Найбільше постраждав Орськ, де ввечері 5 квітня прорвало греблю. В Орську підтоплено майже 7000 житлові будинки з присадибними ділянками, евакуйовано понад 2600 осіб. 6 квітня відбувся повторний прорив ґрунтової греблі на річці Урал.

Загалом, за даними росЗМІ, паводок спостерігається більш ніж у 30 регіонах Росії.

Ситуація ускладнюється атаками українських дронів, які цього року вразили щонайменше дюжину російських нафтопереробних заводів. За підрахунками Reuters, атаки змусили російські НПЗ закрити близько 14% потужностей у першому кварталі. У разі подальших атак Україна зможе скоротити обсяги нафтопереробки в Росії швидше, ніж російські фірми зможуть їх відремонтувати, вважають експерти. Щотижневі темпи переробки нафти впали до 10-місячного мінімуму після атак українських дронів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні