Категорія
Новини
Дата

Обшуки в MacPaw обговорять у профільному комітеті Верховної Ради

Ситуацію з обшуками в компанії MacPaw та його власника і CEO Олександра Косована обговорять у Верховній Раді. Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Відповідне звернення від обіцяв відправити голові профільного комітету.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Арахамія заявив, що у фракції «Слуга народу» обурені обшуками в одній із топових ІТ-компаній країни й у її власника, який «витратив багато власних коштів на допомогу Збройним силам».
  • За його словами, земельна ділянка не може бути причиною зупинки роботи бізнесу, коли важливе кожне збережене робоче місце, кожна гривня податків.
  • «Цей інцидент не можна залишати без реакції. Тому я направляю звернення до голови Комітету ВР із питань правоохоронної діяльності з проханням у межах демократичного парламентського контролю розглянути цей випадок на засіданні Комітету за участі правоохоронців та представників ІТ-компанії», – написав Арахамія. 
  • Він зазначив, що за результатами обговорення будуть запропоновані можливі варіанти реагування «для того, щоб такі випадки більше не повторювалися».

Контекст

15 лютого CEO компанії MacPaw Олександр Косован повідомив, що в офісі компанії і в його будинку проходять обшуки. Причиною обшуків бізнесмен назвав «бажання чиновників заволодіти земельними ділянками, які MacPaw законно придбала у період із 2016-го по 2021-й роки». Йдеться про ділянку в селі Циблі Переяславського району Київської області. «Є візія зробити базу відпочинку для співробітників компанії. Купили землю, почали розвивати проєкт, але зіштовхнулися з абсолютно агресивним середовищем. На поступки ми не йшли. Тому нам почали створювати різноманітні проблеми та шукати зачіпки», – розповів dev.ua Косован.

У Нацполіції пояснили, що обшуки в компанії MacPaw здійснюється за фактом збільшення без спеціального дозволу берегової лінії. У результаті таких дій державі нібито завдано збитків на понад 12,5 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні