Категорія
Новини
Дата

Обшуки в MacPaw. У Нацполіції заявляють, що IT-компанія завдала збитків державі на 12,5 млн грн

Обшуки в компанії MacPaw здійснюється за фактом збільшення без спеціального дозволу берегової лінії. У результаті таких дій державі завдано збитків на понад 12,5 млн грн, йдеться у повідомленні пресслужби Національної поліції.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Слідство заявляє, що на території земельних ділянок у Київській області, що належать ТОВ (у Нацполіції не називають компанію, але очевидно, йдеться про MacPaw, – ред.), здійснюється незаконний видобуток корисних копалин для будівництва комплексу відпочинку
  • Зокрема, відповідно до акту огляду, який складено працівниками Циблівської ОТГ, земельна ділянка загальною площею 11,2286 га використовується не за цільовим призначенням: на березі Канівського водосховища, прибережна смуга якого відноситься до вказаних вище земельних ділянок, знаходиться земснаряд для видобутку піску.
  • «Відтак слідчі Нацполіції спільно із екоінспекцією столичного регіону провели огляд і з’ясували, що у такий спосіб без спеціального дозволу було збільшено берегову лінію на ділянці, де будується комплекс відпочинку. Згідно із проведеною в межах досудового розслідування екологічною експертизою, сума завданих державі збитків становить понад 12,5 млн грн», – йдеться у повідомленні.
  • 15 лютого, відповідно до ухвал Печерського районного суду м. Києва, проводяться обшуки за місцем проживання директора ТОВ та в офісі компанії. «Проведення обшуків зумовлено тим, що на запити правоохоронних органів не було надано запитуваних документів», – заявили в Нацполіції.

Контекст

Сьогодні зранку власник і CEO компанії MacPaw Олександр Косован повідомив, що в офісі компанії і в його будинку проходять обшуки. Причиною обшуків бізнесмен назвав «бажання чиновників заволодіти земельними ділянками, які MacPaw законно придбала у період із 2016 по 2021 роки». Йдеться про ділянку в селі Циблі Переяславського району Київської області. «Є візія зробити базу відпочинку для співробітників компанії. Купили землю, почали розвивати проєкт, але зіштовхнулися з абсолютно агресивним середовищем. На поступки ми не йшли. Тому нам почали створювати різноманітні проблеми та шукати зачіпки», – розповів dev.ua Косован.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні