Андрій Пишний  НБУ /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

Очільник НБУ Пишний отримав престижну нагороду Central Banking Awards

Очільник Національного банку України Андрій Пишний Фото надано пресслужбою

Очільник Національного банку України Андрій Пишний отримав нагороду «Голова центрального банку» за підсумками премії Central Banking Awards 2024, повідомляє пресслужба НБУ. Престижну міжнародну нагороду щороку вручає профільний британський журнал Central Banking, оцінюючи діяльність центробанків та фінрегуляторів за попередній рік.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Журі видання оцінило роботу Пишного упродовж 2023 року, відзначивши. зокрема, його «лідерські якості та ухвалені рішення, спрямовані на забезпечення цінової та фінансової стабільності в Україні у воєнний час для сприяння сталому економічному зростанню».
  • Зокрема, НБУ вдалося зберегти довіру до національної валюти. Вклади населення у строкові гривневі депозити у 2023 році збільшилися на 37%. Також торік відчутно знизилася інфляція – з 26,6% до 5,1%, тобто повернулася до цільового діапазону НБУ. 
  • НБУ розпочав цикл зниження облікової ставки влітку минулого року, а у жовтні зміг успішно перейти до режиму керованої гнучкості курсу, зазначає Central Banking.
  • Також Нацбанк торік проводив активну боротьбу з тіньовими схемами і збільшив свою роль в посиленні міжнародної фінансової підтримки України.
  • Окрім цього регулятор забезпечив безперервну роботу банківської системи та її сталий розвиток, навіть в умовах обстрілів Росією критичної інфраструктури та кібератак.

Контекст

Навесні 2019 року НБУ уперше в історії України отримав міжнародну нагороду Central Banking Awards у номінації Transparency. Вдруге Національний банк отримав цю міжнародну нагороду у 2021 році у номінації Currency Manager.

Минулого року Національний банк отримав від Central Banking три нагороди – у номінаціях Central bank of the year, Payments and Market Infrastructure Development та Currency Manager.

Central Banking Awards є щорічною нагородою профільного журналу Central Banking. Вона складається з 26 номінацій, 13 із яких відзначають успішні кейси та здобутки центральних банків світу, а решта 13 – учасників фінансового ринку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні