Категорія
Новини
Дата

Одне з підприємств «ДТЕК Енерго» відключено від енергосистеми внаслідок обстрілу РФ

1 хв читання

Через ранковий ракетний обстріл РФ енергетичне підприємство «ДТЕК Енерго» повністю відключилось від енергосистеми, повідомляє компанія. Внаслідок атаки було пошкоджене підприємство, що вже неодноразово зазнавало ударів ворога.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, внаслідок атаки серйозно пошкоджено обладнання підприємства, наразі воно повністю відключене від енергосистеми.
  • Після закінчення обстрілів енергетики розпочали ліквідацію наслідків атаки та відновлення роботи обладнання.
  • У компанії нагадали, що у вересні–грудні енергетичні підприємства «ДТЕК Енерго» зазнали вже 20 терористичних атак Росії. Внаслідок них 24 енергетики були поранені, троє загинули. Також були постраждалі серед рятувальників та працівників підрядних організацій.

Контекст

16 грудня Росія завдала чергового масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України. За оцінками військових, на енергооб’єкти летіло близько 70 ракет, зокрема на Київ – понад 40

Основною ціллю знову стали магістральні мережі та об’єкти генерації. У результаті обстрілів у системі суттєво зріс дефіцит електроенергії, який і до цього був значним.

За даними «Укренерго», найбільших уражень зазнали північний, південний і центральний регіони. Там, де це зараз можливо, ремонтні бригади вже оцінюють обсяг пошкоджень і розпочинають ремонтно-аварійні роботи.

У компанії зазначили, що цього разу на відновлення енергопостачання знадобиться більше часу, ніж зазвичай.

Міненерго заявило, що внаслідок ракетного удару пошкоджено девʼять обʼєктів генерації, а також підстанції, через що обмежено роботу атомних електростанцій.

Електростанції ДТЕК Ріната Ахметова зазнали двох десятків ракетних атак. Відновлення пошкоджених енергетичних обʼєктів до довоєнного рівня займе роки, сказав в інтервʼю Forbes гендиректор «ДТЕК Енерго» Ільдар Салєєв. За його словами, компанія потребує мільярдів гривень.

До війни «ДТЕК Енерго» видобувала 90% вугілля в Україні, контролювала близько 70% теплової генерації та займала третину ринку електроенергії. Компанія має вісім теплових електростанцій потужністю 13 527 МВт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні