Категорія
Новини
Дата

ООН створить офіс продовольчої організації ФАО в Україні – Мінекономіки

1 хв читання

Кабінет Міністрів погодив підписання договору з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) про створення проєктного офісу для надання технічної та гуманітарної допомоги в умовах російської військової агресії, повідомляє Міністерство економіки.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • З початком війни ФАО оновила План швидкого реагування в Україні з метою допомоги дрібним українським фермерам та середнім виробникам. 
  • «Україна давно та плідно співпрацює з ФАО – організацією, місією якої є боротьба з голодом по всьому світу. Однак через війну, розв’язану Росією, допомога потрібна вже нам. ФАО надає її, зокрема, реалізуючи спільно з урядами країн-партнерів програми підтримки українських аграріїв», – віцепремʼєр-міністерка економіки Юлія Свириденко.
  • Станом на середину серпня на кошти ФАО надано екстрену сільськогосподарську допомогу (насіннєвий матеріал, багатоцільову грошову допомогу) 80 000 осіб в 13 областях України.
  • У міністерстві додають, що створення офісу ФАО дозволить підняти співробітництво на значно вищий рівень. Це стосується програм підтримки сільгоспвиробника і надання гуманітарної допомоги українцям, що опинилися у складних життєвих обставинах.
  • «Очікуємо більш тісної координації в питаннях зернового експорту. У перспективі співробітництво сприятиме зростанню українського експорту та досягненню нашої мети – створенню експортоорієнтованої економіки з високою доданою вартістю», – кажуть у Мінекономіки. 

Контекст

Сільськогосподарська та продовольча організація ООН (ФАО) планує забезпечити зберігання в Україні 4,07 млн т зерна, що становить 25% від загальнонаціональної потреби. Спільно з Мінагрополітики ФАО впроваджує стратегію щодо зберігання зернових.

ФАО допомагає Україні вирішити поточний дефіцит зерносховищ, надаючи аграріям необхідне обладнання для зберігання зерна впродовж 2022–2023 років. Організація планує забезпечити зберігання 4,07 млн т зерна.

У цьому сезоні в Україні очікують зібрати до 51,1 млн т зернових. За даними Мінагрополітики, із загальної місткості зерносховищ у 75 млн т 14% сховищ пошкоджено або зруйновано, 10% перебувають на окупованій Росією території, а близько 30% залишаються заповненими 22 млн т торішнього врожаю, готового до експорту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд