Категорія
Новини
Дата

OpenAI планує продати акції при оцінці у $86 млрд. Творець ChatGPT може потрапити в топ найдорожчих приватних компаній

Компанія OpenAI веде переговори щодо продажу частини акцій своїх поточних співробітників, пише Bloomberg. У межах цієї угоди компанію можуть оцінити у $86 млрд.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Так творець ChatGPT може стати однією з найдорожчих приватних компаній у світі, обійшовши американський сервіс платежів Stripe і китайського онлайн-ритейлера Shein. За такої оцінки OpenAI поступатиметься лише SpaceX Ілона Маска та власнику TikTok, компанії ByteDance.
  • Наразі проходить обговорення угоди з потенційними інвесторами. За даними співрозмовників агентства, поки що умови остаточно не узгоджені й можуть змінитися.

Контекст

З 6 липня OpenAI зробила загальнодоступним GPT-4. Доступ отримали всі клієнти, які платять за ChatGPT API.

28 серпня OpenAI презентувала ChatGPT Enterprise – корпоративну версію ChatGPT з додатковими функціями та засобами захисту конфіденційності. Вона дає змогу користувачам вводити набагато довші запити і звертатися до чат-бота необмежену кількість разів, а також гарантує шифрування даних.

Річний виторг компанії OpenAI, яка створила ChatGPT і генератор зображень Dall-E, наблизився до $1 млрд. Ця цифра значно перевищує прогнози, які OpenAI раніше надала акціонерам.

У вересні OpenAI презентувала Dall-E 3 – останню версію свого інструменту перетворення тексту на зображення, який використовує надзвичайно популярний чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT для заповнення підказок.

Компанія знаходиться на шляху до отримання річного доходу $1 млрд, оскільки підприємства впроваджують її технологію.

Минулого місяця повідомлялося, що OpenAI обговорює потенційний продаж акцій, у результаті якого стартап коштуватиме від $80 млрд до $90 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні