OpenAI запустила маркетплейс чат-ботів GPT Store
Категорія
Новини
Дата

OpenAI запустила маркетплейс чат-ботів GPT Store

OpenAI запустила інтернет-магазин, де люди можуть ділитися налаштованими версіями популярного чат-бота ChatGPT компанії, пише Bloomberg. У магазині зʼявиться таблиця найпопулярніших і трендових чат-ботів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Новий магазин, який був відкритий для платних користувачів ChatGPT, буде обʼєднувати чат-ботів, створених користувачами для різних завдань, наприклад, версія ChatGPT, яка може вчити дитину математики або вигадувати рецепти коктейлів.
  • Продукт під назвою GPT Store буде включати чат-ботів, якими користувачі вирішили поділитися публічно. Зрештою, люди зможуть заробляти гроші на своїх витворах – так само, як вони могли б це зробити через магазини додатків Apple Inc. або Google Alphabet Inc.
  • Подібно до цих магазинів додатків, GPT Store OpenAI дозволить користувачам бачити найпопулярніших і трендових чат-ботів у таблиці лідерів та шукати їх за категоріями. OpenAI повідомила, що на даний момент люди створили 3 млн чат-ботів.
  • У середу OpenAI також оголосила про нову платну підписку ChatGPT Team для компаній з невеликими командами, вартість якої починається з $25 на місяць за користувача. OpenAI вперше запустила корпоративну версію ChatGPT з додатковими функціями та захистом конфіденційності у серпні.
  • Люди, які платять за доступ до ChatGPT, включаючи корпоративних клієнтів та передплатників ChatGPT Plus, мають право використовувати чи створювати власні GPT. За словами OpenAI, користувачі не зможуть отримувати прибуток від своїх чат-ботів. Але протягом перших трьох місяців року компанія поділиться подробицями про те, як люди можуть на них заробляти. У своєму блозі компанія повідомила, що людям у США платитимуть «на основі взаємодії користувачів» з їхніми чат-ботами.
  • Щотижня стартап пропонуватиме нові GPT. На момент запуску серед чат-ботів, які він виділив, був один від компанії Canva, який допомагає людям створювати логотипи і листівки, а також інший, який рекомендує прогулянкові пішохідні маршрути.

Контекст

Створення власного чат-бота на базі OpenAI – функція GPT-4 Turbo, покращеної версії GPT-4 для платних підписників. У листопаді 2023-го її представив CEO OpenAI Сем Альтман під час презентації. Протягом дев’яти днів після запуску функції користувачі ChatGPT зробили понад 11 200 нових GPT. 

Перш ніж створений GPT з’явиться у GPTStore.ai, він проходить верифікацію від OpenAI. 

Спочатку OpenAI заявила, що планує представити магазин наприкінці листопада, але відклала розгортання до цього року, пославшись на перерви, викликані звільненням та відновленням на посаді генерального директора Сема Альтмана у листопаді.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні