Категорія
Новини
Дата

Перші танки Leopard 2 від Польщі прибули в Україну: фото, відео

1 хв читання

Премʼєрміністр Денис Шмигаль показав світлини з першими танками Leopard 2, які Україні передала Польща. 

Ключові факти

  • На фотографіях із танками позують Шмигаль, премʼєрміністр Польщі Матеуш Моравецький, міністр оборони Олексій Резніков та екіпажі танків.
  • «Перші чотири танки Leopard 2, надані партнерами, зустріли разом із премʼєр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким», – написав Шмигаль у телеграм.
  • За його словами, екіпажі українських танкістів вже мають успішний бойовий досвід. «Дякуємо нашим військовим за надійний захист. Вдячні Польщі та всім партнерам за рішучі кроки, що наближають перемогу України», – додав Шмигаль. 

Контекст

Раніше сьогодні Моравецький заявив, що Польща доставила в Україну перші 4 танки Leopard і найближчим часом вона передасть Україні решту обіцяних машин. Також він заявив, що в Україну днями прибудуть 60 танків PT-91 Twardy.

Напочатку лютого повідомлялося, що Німеччина тисне на союзників, щоб вони відправили в Україну танки Leopard 2. До цього партнери з ЄС критикували канцлера Олафа Шольца за вагання поставити Україні важкі танки. 25 січня він оголосив, що Німеччина відправить в Україну 14 найсучасніших Leopard 2 A6s. Очікується, що вони надійдуть наприкінці березня.

Шольц виправдовував тривалий процес прийняття рішення тим, що йому довелося координувати місію з іншими союзниками. 

Президент США Джо Байден погодився відправити 31 танк Abrams, але оскільки їх доведеться будувати з нуля, цей процес займе більше часу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні