Категорія
Новини
Дата

Перші танки Leopard 2 від Польщі прибули в Україну: фото, відео

Премʼєрміністр Денис Шмигаль показав світлини з першими танками Leopard 2, які Україні передала Польща. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На фотографіях із танками позують Шмигаль, премʼєрміністр Польщі Матеуш Моравецький, міністр оборони Олексій Резніков та екіпажі танків.
  • «Перші чотири танки Leopard 2, надані партнерами, зустріли разом із премʼєр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким», – написав Шмигаль у телеграм.
  • За його словами, екіпажі українських танкістів вже мають успішний бойовий досвід. «Дякуємо нашим військовим за надійний захист. Вдячні Польщі та всім партнерам за рішучі кроки, що наближають перемогу України», – додав Шмигаль. 

Контекст

Раніше сьогодні Моравецький заявив, що Польща доставила в Україну перші 4 танки Leopard і найближчим часом вона передасть Україні решту обіцяних машин. Також він заявив, що в Україну днями прибудуть 60 танків PT-91 Twardy.

Напочатку лютого повідомлялося, що Німеччина тисне на союзників, щоб вони відправили в Україну танки Leopard 2. До цього партнери з ЄС критикували канцлера Олафа Шольца за вагання поставити Україні важкі танки. 25 січня він оголосив, що Німеччина відправить в Україну 14 найсучасніших Leopard 2 A6s. Очікується, що вони надійдуть наприкінці березня.

Шольц виправдовував тривалий процес прийняття рішення тим, що йому довелося координувати місію з іншими союзниками. 

Президент США Джо Байден погодився відправити 31 танк Abrams, але оскільки їх доведеться будувати з нуля, цей процес займе більше часу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні