Категорія
Новини
Дата

Акціонери підсанкційної Parimatch звільнили СЕО групи

Акціонери Energame звільнили Максима Ляшка з посад керівного партнера та CEO групи компаній Parimatch. Рішення прийнято цього тижня на зборах акціонерів міжнародного холдингу Parimatch і керуючої компанії Energame, йдеться у пресрелізі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Energame та Parimatch будуть тимчасово керуватися безпосередньо радою директорів за підтримки топменеджерів, які «користуються повною довірою акціонерів». 
  • У повідомленні наголошується, що всі компанії групи продовжують працювати у звичайному режимі, акціонери ініціювали пошук нового СЕО.

Контекст

Максим Ляшко став керівним партнером Energame взимку 2023 року, з квітня 2022-го керував холдингом Parimatch в Україні й світі. Energame, компанію, що спеціалізується на управлінні та інвестиціях, було засновано в січні 2023 року. 

Міжнародний холдинг Parimatch створено у 1994 році, навесні 2021-го український офіс отримав національну ліцензію на провадження азартних ігор і бетінгу в мережі «Інтернет». Бренд Parimatch присутній у Великій Британії, Індії, Бразилії, Танзанії, Казахстані та ще у 20 країнах.

10 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 120 фізичних і 287 юридичних осіб, повʼязаних із гральним бізнесом. До списку потрапив український букмекер Parimatch.

12 березня «Паріматч» припинила операційну діяльність.

На початку вересня компанія власниці букмекера Parimatch Катерини Білоруської – Weplay Media Holding Limited (володіє ТМ «Покерматч») – подала до суду на президента Зеленського з вимогою скасувати санкції, запроваджені через її звʼязки з РФ та Білоруссю. 

Холдинг Parimatch працює на Кіпрі, в Казахстані, Танзанії під ліцензією (eGaming) Кюрасао.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні