Категорія
Новини
Дата

«Планета Кіно» запускає власний онлайн-кінотеатр, у який інвестувала понад $1 млн 

1 хв читання

Наступного тижня українська мережа кінотеатрів «Планета Кіно» запустить власний онлайн-кінотеатр, повідомив Forbes Ukraine співзасновник компанії Дмитро Деркач. Новий стрімінговий сервіс отримав назву «Планета Онлайн». Компанія вклала в проєкт понад $1 млн і працювала над ним більше двох років. 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Онлайн-кінотеатр від «Планети Кіно» працюватиме на оновленому сайті, у мобільному додатку та додатку для SmartTV. В майбутньому оператор планує розширити лінійку продуктів і для планшетів, йдеться у повідомленні пресслужби компанії. 
  • На «Планеті Онлайн» щомісяця виходитимуть лише 16 обраних фільмів з верхніх позицій кінорейтингів.
  • До кожного з кінофільмів команда «Планети Кіно» розроблятиме додаткові матеріали, що розкривають деталі створення фільму, задум режисера, нюанси сюжету тощо, йдеться в пресрелізі. Також готуватиме власні тизери, передфільм і післяфільм.
  • Для створення онлайн-кінотеатру «Планета Кіно» купила у 2021 році компанію FoxPrime, яка мала на 80% готовий код. Надалі оновлювала власну IT-структуру та інтегрувала в неї онлайн-кінотеатр. «Ми змінили все наше IT, бази даних, програми з продажу квитків, всю архітектуру, бекенд, все переписували», – розповів Деркач.
  • Запуск кінотеатру та оновлення системи відбувалися одночасно – весь процес тривав більше двох років і коштував понад $1 млн, каже співзасновник «Планети Кіно».
  • Над проєктом одночасно працювало кілька команд. Серед них – креативна агенція DramaQueen, студія дизайну Artkai, агенція відеоконтенту And action, IT-компанія Brightgrove. Компанія також залучила майже всі відділи «Планети Кіно» і розширила штат.
  • «Планета Онлайн» працюватиме за передплатою: пропонують триденну підписку за 39 грн, місячну за 129 грн і піврічну за 699 грн. Мінімальна кількість підписників, яка потрібна для окупності проєкту – 50 000, повідомив Деркач.

Контекст

Мережа «Планета Кіно» заснована у 2008 році. Нині вона охоплює 11 кінотеатрів, розташованих у Києві, Одесі, Львові, Харкові, Сумах та Дніпрі.

Найновіший розташований у київському ТРЦ Dream yellow – цей кінотеатр відкрили у травні 2024 року. 

Виторг мережі «Планета Кіно» у 2023 році – 562 млн грн, що приблизно на 67% більше, ніж у 2022-му. Бенефіціари компанії – Дмитро Деркач та Андрій Шпиг.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд