Категорія
Новини
Дата

Платформа X тестує річну підписку за $1 для боротьби з фейковими акаунтами

1 хв читання

Платформа X (раніше – Twitter) тестує модель підписки Not A Bot для нових користувачів і почне стягувати мінімальну річну плату в $1, пишеThe Wall Street Journal. За словами власника Ілона Маска, цей крок допоможе боротися з фейковими та спам-акаунтами.

Ключові факти

  • Платформа розпочала тестування нової моделі підписки під назвою Not A Bot для користувачів, які створюють нові облікові записи в мережі в Новій Зеландії та на Філіппінах. 
  • Новим обліковим записам доведеться підтвердити свій номер телефону і платити $1 на рік за публікації, відповіді або виконання інших ключових функцій.
  • «Це єдиний спосіб боротися з ботами, не блокуючи реальних користувачів, – написав Маск на X після оголошення тесту. – Це не зупинить ботів повністю, але маніпулювати платформою буде в 1000 разів складніше».
  • Існуючим користувачам не доведеться платити. За словами компанії, нові користувачі в Новій Зеландії та на Філіппінах, які не платитимуть, будуть обмежені діями «тільки для читання», такими як читання повідомлень, перегляд відео та підписка на акаунти.

Контекст

Платформа, заснована у 2006 році, з моменту свого створення була безкоштовною для користувачів. Оголошення про річну підписку зуткнулося із різкою реакцією серед користувачів: деякі раділи зміні, а інші казали, що не захочуть платити. Частина користувачів висловила стурбованість тим, що ця вимога може завадити людям використовувати платформу.

Маск, який придбав платформу в кінці 2022 року і перейменував її в X, раніше вже піднімав ідею стягування плати з користувачів, заявивши, що це необхідно для боротьби з фейковими та спам-аккаунтами.

Маск також заявив про успіхи у боротьбі з ботами. У травні він повідомив, що платформа усунула як мінімум 90% випадків шахрайства на сайті, заявивши, що відбулося «значне покращення» здатності компанії виявляти та усувати армії тролів.

Водночас дослідники заявили, що на платформі, як і раніше, багато фейкових і спам-акаунтів.

Нещодавно соцмережу X було названо найбільшим засобом поширення дезінформації, про це заявила віцепрезидентка Європейської комісії Вера Йоурова. Європейський Союз закликав платформи Кремнієвої долини підвищити свою пильність у боротьбі з російськими наративами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні