Категорія
Новини
Дата

Польські фермери заблокували рух вантажівок на одному з пунктів пропуску з Україною

Польські фермери заблокували рух вантажівок, що слідують з України до Польщі перед пунктом пропуску «Медика». Про це повідомила пресслужба Державної митної служби.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Виїзд вантажівок до Польщі через пункт пропуску «Шегині» заблоковано, йдеться в повідомленні.
  • Пропуск легковиків, автобусів, а також вантажівок на в’їзд в Україну здійснюється в звичайному режимі.
  • Митники обіцяють повідомити про відновлення пропускних операцій, а наразі просять обирати інші шляхи до Польщі.

Контекст

Польські фермери з осені 2022 року протестували, вимагаючи в уряду пільгових кредитів, посилення прикордонного контролю з Україною та фінансових компенсацій.

Європейська комісія з 2 травня до 5 червня цього року заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку й насіння соняшнику українського походження до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. 5 червня ЄС продовжив до 15 вересня запобіжні заходи щодо імпорту українського зерна до п’яти країн ЄС.

У травні польські перевізники заблокували рух вантажного транспорту в пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ». Цей пункт забезпечує близько 40% вантажопотоку. Польські перевізники вимагали повернути дозволи на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень для українських перевізників на вʼїзді до Польщі. Такі дозволи були скасовані в межах транспортного безвізу, який запрацював торік улітку між Україною та ЄС. 

Йшлося також про застосування до українських перевізників екологічної норми «Євро-4», яка в Україні застосовується до польських перевізників. 

Через два дні Мінвідновлення призупинило вимогу щодо наявності дозволів для польських перевізників. Рух вантажівок відновився 15 травня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні