Категорія
Новини
Дата

Польські протестувальники відновлюють блокування руху вантажівок перед пунктом пропуску «Корчова – Краківець»

У середу, 13 березня, перед пунктом пропуску «Корчова – Краківець» об 11:00 розпочнуться акції протесту польських фермерів та перевізників і блокування руху вантажного транспорту, повідомляє Державна митна служба.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Передбачається блокування представниками польських аграріїв і перевізників автодороги, якою рухаються вантажівки на виїзд з Польщі та вʼїзд в Україну, на відстані до 1 км до пункту пропуску.
  • Також почнеться ⁠блокування представниками польських фермерів автомагістралі А4 на відстані до 500 м до ПП «Корчова – Краківець». Раніше блокування в зазначеному місці не здійснювалось.
  • Рух пасажирського транспорту, зокрема легкових автомобілів, автобусів, в обидва напрямки здійснюватиметься безперешкодно.

Контекст

Вранці 20 лютого польські фермери розпочали загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною. 

27 лютого тисячі польських фермерів вийшли на вулиці Варшави з національними прапорами, протестуючи проти імпорту агропродукції з України та «зеленої угоди» Європейського союзу. Чого саме хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

28 лютого премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що польський та український уряди ведуть переговори про тимчасове закриття кордону для припинення торгівлі. В українських Мінекономіки і Мінтрансі спростували це, наголосивши, що така опція під час переговорів узагалі не озвучувалася. Чому зупинення торгівлі Польщі з Україною навряд чи можливе – у матеріалі Forbes Ukraine.

11 березня фермери заблокували рух вантажівок у пункті пропуску «Долгобичув – Угринів» та «Зосин – Устилуг» у напрямку Польщі. Також протестувальники й поліція почали зупиняти пасажирські автобуси на вʼїзді та виїзді з Польщі.

12 березня фермери повністю перекрили рух вантажівок на виїзд з України за напрямками пунктів пропуску «Шегині», «Ягодин», «Угринів» та «Устилуг».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні