Категорія
Новини
Дата

Потенційний «єдиноріг». Український Headway потрапив до переліку 50 найкращих стартапів Європи

1 хв читання

У списку 50 найкращих європейських стартапів 2023 року опинилася українська EdTech-компанія Headway. Її капіталізація може сягнути $1 млрд за наступні два роки, свідчить звіт Titans of Tech консалтингової компанії GP Bullhound. 

Ключові факти 

  • Заснований у 2019 році, український стартап Headway створює продукти з мікронавчання. Компанія зросла з трьох до понад 170 людей у команді та відкрила офіси у Києві, Варшаві, Нікосії та Лондоні.
  • Флагман компанії – однойменний застосунок Headway зі стислими переказами книжок. У 2023 році він чотири рази поспіль ставав App of the Day в США та отримав відзнаку Editor Choice від Apple Store.
  • У звіті проаналізовано понад 100 європейських стартапів, які за два роки можуть досягти капіталізації в $1 млрд. Headway потрапила у тридцятку рейтингу. 
  • Для переліку розглядалися лише бізнеси засновані не раніше 2000 року, які вже залучали мінімум $20 млн інвестицій або оцінюються у понад $400 млн. Штаб-квартира компанії має знаходитися в Європі чи Ізраїлі. 
Потенційний «єдиноріг». Український Headway потрапив до переліку 50 найкращих стартапів Європи /Фото 1

Інфографіка GP Bullhound

Контекст

Ідея Headway app належить фінансовому аналітику Антону Павловському. У 2014-му він влаштувався у Genesis продуктовим аналітиком, згодом виріс до СРО. У 2019-му Павловський запустив сервіс зі стислими переказами книг. 

Інвестиції в запуск – менш як $5 млн, розповідав Forbes провідний партнер фонду Flyer One Ventures Віталій Лаптенок. 

На Сполучені Штати у компанії припадає 50% завантажень. До топкраїн також входить Велика Британія – близько 10%, Австралія та Канада. 

У 2022 році IT-експорт України зріс на 5%, 77% технобізнесів працюють з глобальними клієнтами, 65% – не скорочували працівників, вказують аналітики. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні