Категорія
Новини
Дата

Потенційний «єдиноріг». Український Headway потрапив до переліку 50 найкращих стартапів Європи

У списку 50 найкращих європейських стартапів 2023 року опинилася українська EdTech-компанія Headway. Її капіталізація може сягнути $1 млрд за наступні два роки, свідчить звіт Titans of Tech консалтингової компанії GP Bullhound. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Заснований у 2019 році, український стартап Headway створює продукти з мікронавчання. Компанія зросла з трьох до понад 170 людей у команді та відкрила офіси у Києві, Варшаві, Нікосії та Лондоні.
  • Флагман компанії – однойменний застосунок Headway зі стислими переказами книжок. У 2023 році він чотири рази поспіль ставав App of the Day в США та отримав відзнаку Editor Choice від Apple Store.
  • У звіті проаналізовано понад 100 європейських стартапів, які за два роки можуть досягти капіталізації в $1 млрд. Headway потрапила у тридцятку рейтингу. 
  • Для переліку розглядалися лише бізнеси засновані не раніше 2000 року, які вже залучали мінімум $20 млн інвестицій або оцінюються у понад $400 млн. Штаб-квартира компанії має знаходитися в Європі чи Ізраїлі. 
Потенційний «єдиноріг». Український Headway потрапив до переліку 50 найкращих стартапів Європи /Фото 1

Інфографіка GP Bullhound

Контекст

Ідея Headway app належить фінансовому аналітику Антону Павловському. У 2014-му він влаштувався у Genesis продуктовим аналітиком, згодом виріс до СРО. У 2019-му Павловський запустив сервіс зі стислими переказами книг. 

Інвестиції в запуск – менш як $5 млн, розповідав Forbes провідний партнер фонду Flyer One Ventures Віталій Лаптенок. 

На Сполучені Штати у компанії припадає 50% завантажень. До топкраїн також входить Велика Британія – близько 10%, Австралія та Канада. 

У 2022 році IT-експорт України зріс на 5%, 77% технобізнесів працюють з глобальними клієнтами, 65% – не скорочували працівників, вказують аналітики. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні