Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк програв касацію у спорі за столичний готель «Мир» із колишнім акціонером Боголюбовим

Верховний Суд відмовив ПриватБанку в задоволенні вимог у касації та позбавив його права власності на столичний готель «Мир» на користь компаній, ймовірно, повʼязаних з ексакціонером банку Геннадієм Боголюбовим. Про це йдеться в повідомленні пресслужби банку.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Рішення ухвалив Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду 16 серпня. 
  • Під час війни Верховний Суд дозволив відібрати майно державного ПриватБанку. Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду «завершив рейдерську схему» колишніх власників, заявили в банку.  

Ключова цитата

«Ми будемо продовжувати боротись із колишніми власниками, ми їх дотиснемо – якщо не в Україні, то в Америці й Англії», – наголосив член наглядової ради банку Роман Сульжик.

Контекст

У 2019 році ТОВ «АЕФ» ініціювало судовий позов із метою позбавлення ПриватБанку готелю «Мир». Після того, як рішення нижчих інстанцій на користь позивачів було скасовано Верховним Судом, у 2021 році аналогічний позов до ПриватБанку ініціювало ТОВ «Артіс».

Верховний Суд у січні 2021 року скасував судові рішення першої та апеляційної інстанцій про визнання недійсним договору іпотеки та позбавлення права власності банку на київський готель «Мир» та передав справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Рішення судів попередніх інстанцій ухвалені на користь компаній, ймовірно, повʼязаних з одним із колишніх власників банку – Геннадієм Боголюбовим, які, як випливає з відомостей, розміщених на сайті Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), уже отримали ліцензію на розміщення в готелі «Мир» казино.

Директором і власником ТОВ «Ардена» в держреєстрі вказано громадянина Молдови Яна Лешану, але до 2017 року ним був Євген Ангелов, який і досі керує кількома компаніями Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та партнерів, пише БЦ. До липня 2020 року компанією керувала Ірина Пушкар – менеджерка з оточення Коломойського. До липня 2020 року ТОВ «Артіс» очолювала ще одна наближена до Коломойського менеджерка Ганна Жигай.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні