Категорія
Новини
Дата

Продажі автомобілів із Китаю в Україні зросли на 52% у липні – «Укравтопром»

1 хв читання

Упродовж минулого місяця українці придбали майже 1400 легкових авто, ввезених із Китаю, це на 52% більше, ніж у липні минулого року, повідомляє асоціація «Укравтопром».

У липні продажі машин в Україні загалом зросли майже на чверть на тлі ініціативи уряду запровадити військовий збір у розмірі 15% на придбання авто.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Із загальної кількості придбаних авто нових було 1121 автівка, що на 82% більше, ніж у липні 2023 року, вживаних – 261 машина (на 15% менше, ніж торік).
  • Таким чином, автомобілі китайського походження охопили 17,5% липневого ринку нових легковиків.
  • У сегменті вживаних авто, що були вперше зареєстровані в Україні, частка «китайців» становила 1,3%.
  • Абсолютна більшість легковиків із КНР були електромобілями (82%).
  • Найпопулярнішою моделлю нових легковиків китайського походження була Honda M-NV (239 авто), на другому місці – BYD Song Plus (134), на третьому – Nissan Ariya (118). Також активно купували Volkswagen iD.4 (87 авто) і Zeekr 001 (69 машин).
  • Серед вживаних легковиків із Китаю популярними були Nissan Ariya (32 автомобілі), Volkswagen iD.4 (28), Honda M-NV (25), Tesla Model 3 (15) і Polestar 2 (12 машин).

Контекст

За підсумками 2023 року, в Україні було продано 60 862 нові легкові автомобілі на суму понад 105,5 млрд грн. Це у 1,6 раза більше, ніж 2022-го.

На початку квітня повідомлялося, що європейські порти перевантажені, через те що багато китайських автовиробників, як-от BYD, Great Wall, Chery та SAIC, зробили ставку на експорт до Європи. Так вони намагаються підтримувати виробництво своїх заводів у Китаї та заробляти на апетиті регіону до електромобілів. 

Експорт китайських автомобілів у 2023 році зріс на 58% проти показників минулого року. У перші два місяці цього року найбільшими напрямками експорту китайських електромобілів, гібридів і водневих авто були Бельгія, Велика Британія, Німеччина та Нідерланди. 

У липні в Україні було зареєстровано понад 6400 нових легкових авто, що на 20% більше, ніж торік. Порівняно з червнем, споживча активність на авторинку зросла на 24%. Через ініціативу уряду запровадити військовий збір у розмірі 15% на придбання авто українці намагаються швидко придбати наявні автівки, щоб уникнути додаткових витрат.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд