Категорія
Новини
Дата

BMW подвоїть інвестиції у свій завод електромобілів в Угорщині

Німецький автогігант BMW AG збільшить удвічі інвестиції у свій електромобільний завод в Угорщині – до €2 млрд ($2,1 млрд), пише Bloomberg. Компанія планує додати до проєкту цех зі складання високовольтних акумуляторів. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Розташування цеху зі складання акумуляторів на заводі в Дебрецені має допомогти BMW оптимізувати логістику для виробництва електромобілів наступного покоління, які використовуватимуть основу «Neue Klasse», заявив автовиробник у п’ятницю. 
  • У цеху, де працюватиме понад 500 працівників, батареї складатимуть у металеві корпуси, які потім будуть вмонтовуватися в днище автомобілів. 
  • Будівництво цеху зі складання акумуляторів площею близько 140 000 кв м уже розпочалося.
  • Автовиробник розраховує запустити виробництво як автомобілів, так і акумуляторів до кінця 2025 року. 

Контекст

Завод у Дебрецені займає центральне місце в зусиллях BMW протистояти Tesla Ілона Маска, яка продовжує домінувати у світових продажах електромобілів. Завдяки своїй новій платформі, орієнтованій на електромобілі, мюнхенський автовиробник прагне скоротити витрати на елементи вдвічі та збільшити запас ходу та швидкість заряджання на 30% в порівнянні з існуючими моделями.

BMW планує виробляти 150 000 автомобілів щорічно в Дебрецені. Завод стане першим новим виробництвом BMW в Європі за понад два десятиліття.

У серпні повідомлялося, що китайська компанія CATL, яка є найбільшим виробником акумуляторів для електромобілів у світі, планує побудувати завод вартістю €7,3 млрд ($7,6 млрд) в Угорщині, щоб задовольнити зростаючий попит з боку світових автовиробників, зокрема Mercedes та BMW.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні