Категорія
Новини
Дата

BMW подвоїть інвестиції у свій завод електромобілів в Угорщині

1 хв читання

Німецький автогігант BMW AG збільшить удвічі інвестиції у свій електромобільний завод в Угорщині – до €2 млрд ($2,1 млрд), пише Bloomberg. Компанія планує додати до проєкту цех зі складання високовольтних акумуляторів. 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Розташування цеху зі складання акумуляторів на заводі в Дебрецені має допомогти BMW оптимізувати логістику для виробництва електромобілів наступного покоління, які використовуватимуть основу «Neue Klasse», заявив автовиробник у п’ятницю. 
  • У цеху, де працюватиме понад 500 працівників, батареї складатимуть у металеві корпуси, які потім будуть вмонтовуватися в днище автомобілів. 
  • Будівництво цеху зі складання акумуляторів площею близько 140 000 кв м уже розпочалося.
  • Автовиробник розраховує запустити виробництво як автомобілів, так і акумуляторів до кінця 2025 року. 

Контекст

Завод у Дебрецені займає центральне місце в зусиллях BMW протистояти Tesla Ілона Маска, яка продовжує домінувати у світових продажах електромобілів. Завдяки своїй новій платформі, орієнтованій на електромобілі, мюнхенський автовиробник прагне скоротити витрати на елементи вдвічі та збільшити запас ходу та швидкість заряджання на 30% в порівнянні з існуючими моделями.

BMW планує виробляти 150 000 автомобілів щорічно в Дебрецені. Завод стане першим новим виробництвом BMW в Європі за понад два десятиліття.

У серпні повідомлялося, що китайська компанія CATL, яка є найбільшим виробником акумуляторів для електромобілів у світі, планує побудувати завод вартістю €7,3 млрд ($7,6 млрд) в Угорщині, щоб задовольнити зростаючий попит з боку світових автовиробників, зокрема Mercedes та BMW.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд