Категорія
Новини
Дата

Bentley встановила черговий рекорд продажів за підсумками 2022 року

Британський виробник автомобілів класу люкс Bentley повідомив про рекордний продаж авто в 2022 році, пише Reuters. Водночас високий попит компенсував падіння на 9% у Китаї, викликане коронавірусними обмеженнями.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Підрозділ Volkswagen заявив, що в 2022 році було продано 15 174 автомобілі Bentley у всьому світі, що на 4% більше, ніж у 2021 році.
  • «Це був ще один рік непередбачуваності, бізнес подолав значні перешкоди та продемонстрував велику стійкість, щоб забезпечити третій рік поспіль рекордні продажі», – зазначив гендиректор Bentley Адріан Голлмарк.
  • Компанія повідомила про зростання продажів на всіх регіональних ринках, окрім Китаю. Однак у США, найбільшому ринку Bentley, продажі зростали скромними темпами, менше ніж 1%.
  • Розкішний позашляховик Bentayga, початкова ціна якого складає близько $180 000, залишався моделлю Bentley, що найбільше продавалася в 2022 році. На його частку припало 42% від загальних продажів марки.

Контекст

Bentley приділяє все більше уваги індивідуалізації. Це впливає на середню ціну продажу автомобілів. У 2022 році середня вартість машини Bentley до сплати податків зросла майже на 30%, до приблизно $236 500.

Минулого місяця компанія заявила, що очікує на невелике падіння виробництва в 2023 році, оскільки зупинки виробництва в Китаї сповільнили замовлення.

До 2030 року Bentley пообіцяла перейти на повністю електричні автомобілі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні