Категорія
Новини
Дата

Пшениця на світовому ринку стрімко дешевшає. Зафіксовано найтриваліший період зниження цін за 14 років

Пшениця зіткнулася з найгіршими квартальними втратами за 14 років, оскільки небувалі врожаї в деяких частинах Північної півкулі компенсували напруженість у Чорному морі після виходу РФ з зернової угоди, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Фʼючерси на Чикаго втратили близько 11% за останні три місяці і готові до зниження й у четвертому кварталі. Хоча у липні Москва вийшла з угоди про безпечний прохід, яка дозволяла Україні експортувати своє зерно, значні постачання стримували ціни. Росія була однією з країн, що зафіксували небувалий урожай.
Пшениця на світовому ринку стрімко дешевшає. Зафіксовано найтриваліший період зниження цін за 14 років /Фото 1

Інфографіка: Bloomberg

  • Після закінчення дії зернової угоди Україна почала використовувати інші експортні маршрути, такі як річка Дунай, яка в останні місяці неодноразово зазнавала нападів з боку Росії. Судна також почали повертатися до українських портів на Чорному морі, але поки що зарано говорити про те, чи приведуть зусилля з відкриття коридору до збільшення постачань.

Контекст

17 липня РФ направила Туреччині, Україні та ООН свої заперечення щодо продовження «зернової угоди» й відмовилася її продовжувати. Міноборони країни-агресора заявило, що через вихід Росії з «зернової угоди» з 20 липня всі судна, які прямують в акваторії Чорного моря в українські порти, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

Оскільки угоду розірвано, українські військові минулого місяця оголосили про односторонній коридор для цивільних морських перевезень до Одеси та назад.

16 серпня контейнеровоз Joseph Schulte став першим судном, яке скористалося тимчасовим коридором для руху торговельних суден до та з портів Великої Одеси.

Вантажне судно Resilient Africa прибуло 21 вересня до турецької протоки Босфор, ставши першим судном із зерном з України, яке увійшло до Чорного моря та вийшло з нього тимчасовим коридором.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні