Категорія
Новини
Дата

Путін оголосив завершення мобілізації за два тижні і кінець масованих ударів по Україні

У Росії мобілізовано вже три чверті військовозобовʼязаних від плану, а потреби в масованих ударах по Україні немає. Про це заявив російський диктатор Володимир Путін на пресконференції у пʼятницю, пише The Bell.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «222 000 мобілізовано з 300 000, думаю, що протягом приблизно двох тижнів всі мобілізаційні заходи будуть завершені. Нічого додаткового не планується, жодних пропозицій щодо цього від Міноборони не надходило», – заявив Путін.
  • За його словами, зараз немає потреби масованих ударів (по Україні), «зараз інші завдання стоять». «Росія не ставить завдання знищення України», – додав він.
  • Рішення про спецоперацію було правильним та своєчасним, про нього президент РФ не шкодує. «Те, що відбувається сьогодні, мʼяко кажучи, малоприємно, але все те саме ми отримали б трохи пізніше, тільки в найгірших для нас умовах», – вважає російський диктатор. 

Контекст

21 вересня Путін підписав указ про часткову мобілізацію в РФ. Росія планує мобілізувати 300 000 резервістів, повідомив міністр оборони Сергій Шойгу. За його словами, часткова мобілізація проводиться для того, щоб «закріплювати і контролювати лінію зіткнення».

На восьмому місяці війни Росія зазнає великих поразок. Про «швидку перемогу», яку хотів здобути Путін, давно забули, Україна відбила у ворога великі території на півдні та північному сході. Військові невдачі різко розкритикували головні прихильники Путіна – керівник Чечні Рамзан Кадиров і засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин.

У російських елітах зріє невдоволення. У ЗМІ просочуються відомості, що у близьких до Кремля колах таємно обговорюють перелік наступників Путіна на випадок його усунення від влади.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні