Категорія
Новини
Дата

Рада директорів PayPal визначилася з новим CEO

Новим CEO американської платіжної системи PayPal стане Алекс Крісс, який очолює підрозділ малого бізнесу та самозайнятих у IT-компанії Intuit Inc. Про це пише CNBC з посиланням на членів ради директорів PayPal.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Алекс Крісс із Intuit замінить Дена Шульмана на посаді CEO PayPal 27 вересня.
  • Крісса обрали з девʼяти кандидатів на конкурсі, який розпочався у лютому цього року. 
  • Члени ради директорів PayPal зазначили, що їх особливо вразила керівна робота Крісса в рамках угоди щодо купівлі маркетингової платформи Mailchimp за $12 млрд.

PayPal

У PayPal не обійшлося без українського коріння. Глобальний платіжний сервіс виріс із запущеного стартапа Confinity Пітера Тіля та Макса Левчина, який виїхав із України до США у 1991-му.

На початку 2000-х стартап, до створення якого також причетні Ілон Маск і Рід Хоффман, за $1,54 млрд придбав eBay. Через 13 років один із найбільших світових e-commerce перейшов на власну платіжну систему, а їхні з PayPal акції торгуються окремо.

З 2021-го стратегія PayPal – стимулювання та залучення нових клієнтів, заявив фінансовий директор Джон Рейні. Глобальна мета – вийти на 750 млн аккаунтів, із них 15-20 млн компанія планувала отримати вже цьогоріч.

Контекст

Ден Шульман очолював PayPal з 2015 року, коли компанія відокремилася від eBay. Наприкінці 2022-го він повідомив про плани скласти повноваження CEO PayPal до кінця 2023 року. Шульман має зберегти за собою місце у раді директорів компанії до травня 2024-го.

Виручка PayPal Holdings у другому кварталі збільшилася на 7% у річному вираженні – до $7,29 млрд із $6,81 млрд, йдеться у пресрелізі компанії. Консенсус-прогноз аналітиків, опитаних FactSet, був дещо нижчим – $7,27 млрд.

Чистий прибуток за підсумками другого кварталу становить $1,03 млрд, або 92 центи з розрахунку на акцію. За аналогічний період минулого року PayPal зафіксувала чистий збиток у $341 млн, або 29 центів на акцію.

Загальний обсяг платежів на платформі компанії досяг $376,5 млрд порівняно з $339,8 млрд роком раніше. Аналітики очікували $368,9 млрд.

За даними компанії, кількість активних акаунтів у системі PayPal на кінець червня досягла 431 млн (429 млн у червні минулого року).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні