Категорія
Новини
Дата

Власник EVA та Varus очікує зростання річного виторгу майже на третину – до 65 млрд грн

За результатами 2023 року ритейл-група Руслана Шостака і Валерія Кіптика (Varus, EVA) очікує на зростання виторгу до 65 млрд грн, що на 30% більше від минулорічного показника. Про це повідомив Руслан Шостак в ефірі «Business Breakfast із Володимиром Федоріним».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • За підсумками 2023 року ритейл-група, яка включає ТОВ «Руш» (мережа EVA) та ТОВ «Омега» (мережа Varus), власниками якої є підприємці Руслан Шостак та Валерій Кіптик, очікує зростання сукупного виторгу на 30% – до 65 млрд грн.
  • За словами Шостака, виторг інших бізнесів, включаючи завод «Крайтекс», який виробляє продукцію для EVA і Varus, очікується на рівні 15 млрд грн. Загалом це приблизно $2 млрд сукупного виторгу, зазначив бізнесмен.
  • За його словами, нині група компаній має більш ніж 30 000 працівників. 

Контекст

До війни товарообіг групи компаній EVA і Varus досягав близько $2 млрд на рік, зазначав раніше Шостак в інтервʼю Forbes. З початку війни Varus втратив 15% мережі, EVA – майже 10%. За результатами 2022 року виторг впав до $1,3 млрд.

За перше півріччя 2023 року EVA відновила роботу 24 торгових точок і відкрила 22 нові. На початок серпня компанія мала 1023 працюючих магазини. 

За даними компанії, кількість клієнтів у онлайн-магазину EVA збільшилася до 2 млн. Щодня до нього надходить близько 10 000 замовлень, 30% з яких – від нових покупців.

У компанії очікують, що за результатами 2023 року частка інтернет-магазину у загальних продажах EVA становитиме не менше 10%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні