Фото: Одеська ОВА
Категорія
Новини
Дата

Росія вночі атакувала Одещину «Калібрами», є влучання у зернові термінали і постраждалі (фото)

2 хв читання

Фото: Одеська ОВА

Росія вкотре за останній тиждень атакувала Одеську область, повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер. За його словами, росіяни випустили ракети типу «Калібр» на світанку з ракетоносія, який вночі вивели на чергування у Чорне море. Є влучання в термінали з зерном, постраждали двоє осіб.

Ключові факти

  • «На жаль, є влучання в термінали з зерном одного з агропідприємств Одеської області. Ворог знищив 100 т гороху та 20 т ячменю», – написав Кіпер.
  • Внаслідок вибуху постраждали дві людини. Вони отримали різані рани склом, їм надана необхідна медична допомога.
Росія вночі атакувала Одещину «Калібрами», є влучання у зернові термінали і постраждалі (фото) /Фото 1

Фото: Одеська ОВА

Росія вночі атакувала Одещину «Калібрами», є влучання у зернові термінали і постраждалі (фото) /Фото 2

Фото: Одеська ОВА

Росія вночі атакувала Одещину «Калібрами», є влучання у зернові термінали і постраждалі (фото) /Фото 3

Фото: Одеська ОВА

Попередній слайд
Наступний слайд
  • За словами Кіпера, РФ, намагаючись обійти системи протиповітряної оборони, спрямовувала ракети на мінімальній висоті, використовуючи особливості ландшафту.
  • Після трьох ночей поспіль обстрілів портової інфраструктури РФ переключилася на аграрні підприємства регіону, зазначив очільник ОВА.
  • «Дві ракети влучили в зерносховища одного з сільськогосподарських підприємств. Спалахнула пожежа і вже під час боротьби з вогнем пролунала повторна тривога. Ще одна ракета поцілила в те саме підприємство, понівечивши сільськогосподарську та рятувальну техніку», – додав він.
  • Пожежу на площі понад 200 кв. м оперативно ліквідовано.

Контекст

У ніч на 19 липня росіяни вдарили ракетами «Онікс» та Х-22 по критичній і портовій інфраструктурі Одеси. Повітряний наліт на Одеську область був одним із наймасштабніших з початку великої війни, пише «Думська». Видання зазначило, що ворог здійснив кілька хвиль запусків із акваторії Севастополя. Залп «Калібрів» із 12 ракет збито. Потім були запущені «Онікси», за ними Х-22 і Х-59 одночасно з «Шахедами».

Удару по зерновому та олійному терміналах Росія завдала після того, як 17 липня направила Туреччині, Україні й ООН свої заперечення щодо продовження «зернової угоди». У Кремлі заявили, що повернуться до неї після виконання умов РФ. Пізніше російське МЗС опублікувало заяву, в якій ідеться про відкликання гарантій безпеки судноплавства в межах Чорноморської зернової ініціативи.

Також масована атака на Одесу відбулася на тлі недавнього пошкодження Керченського мосту.

У ночі 20 липня Росія вчергове завдала ракетного удару по Одесі. У Миколаєві внаслідок ракетної атаки зруйновано кілька будинків, постраждали 19 осіб. За даними Повітряних сил ворог вночі спрямував на Україну 19 крилатих ракет і 19 дронів-камікадзе. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні