Категорія
Новини
Дата

Росія вночі завдала ракетного удару по портовій інфраструктурі Одещини

У ніч на 27 липня Росія вчергове атакувала Одеську область, під ударом опинилась портова інфраструктура, повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер. Ракети «Калібр» окупанти випустили з підводного човна в акваторії Чорного моря.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними оперативного командування «Південь», «Калібри» було випущено з підводного човна в акваторії Чорного моря на критично малій висоті, що ускладнило виявлення.
  • Внаслідок обстрілу є влучання в одну з адмінбудівель порту, у результаті вбито цивільного співробітника.
  • Окрім цього пошкоджено виробниче обладнання одного з вантажних терміналів.
  • Командування Повітряних сил зазначає, що цієї ночі окупанти атакували Україну з південно-східного напрямку ударними БпЛА та крилатими ракетами. Було зафіксовано два пуски «Калібрів» та восьми іранських дронів-камікадзе «Shahed-136/131» з напрямку Приморсько-Ахтарськ. Ракети знищити не вдалося, водночас усі дрони збили у межах Хмельницької, Дніпропетровської та Донецької областей.

Контекст

19-21 липня ворог атакував портову інфраструктуру Одеси та області. Зокрема, удар було нанесено по зерновому та олійному терміналах. У порту Чорноморськ знищено 60 000 т зерна. Постраждала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group. 

Вночі 23 липня Росія випустила по Одеській області 19 ракет різних типів, дев’ять – збили сили ППО. Внаслідок обстрілу постраждали 29 пам’яток культурної спадщини національного та місцевого значення, розташованих в історичному центрі Одеси. Найбільших пошкоджень отримав Будинок вчених – одна з найкрасивіших будівель Одеси.

У ніч на 24 липня Росія майже чотири години атакувала дронами-камікадзе портову інфраструктуру Дунаю, було зафіксовано руйнування і постраждалих серед працівників порту. За даними Forbes, удару зазнав порт Рені, були пошкоджені обʼєкти портового оператора Maersk. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні