Категорія
Новини
Дата

Найбагатші росіяни втратили $32 млрд з початку року через агресію РФ до України

1 хв читання

Найбагатші російські бізнесмени втратили $32 млрд з початку року через російську агресію по відношенню до України, Загальні статки російських мільярдерів становлять $343 млрд, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • 23 найбагатші російські бізнесмени з початку 2022 року скоротили статки на $32 млрд через російську агресію по відношенню до України, пише видання.
  • Член ради директорів «Сібура» та «Новатека» Геннадій Тимченко очолив список «збіднілих» мільярдерів. Його статок у 2022 році скоротився майже на третину ($6,4 млрд).
  • Голова правління «Новатека» Леонід Міхельсон з початку року втратив $6,2 млрд, президент нафтової компанії «Лукойл» Вагіт Алекперов – $3,5 млрд.
  • Загальні статки російських мільярдерів зараз становлять $343 млрд. Наприкінці минулого року їхні загальні статки оцінювалися в $375 млрд.

Контекст

Євросоюз запроваджує санкції проти 351 депутата Держдуми Росії, які проголосували за визнання псевдореспублік ОРДЛО. Санкції також можуть торкнутися банків, що працюють на окупованих територіях, та операцій із держборгом РФ. Велика Британія запроваджує санкції проти російських банків та трьох олігархів з оточення президента країни-агресора Володимира Путіна.

Путін визнав «незалежність» псевдореспублік ОРДЛО, Держдума ратифікувала договори «про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу» з так званими «ЛНР» та «ДНР», після чого Росія ввела війська в ОРДЛО. Україна кваліфікує дії РФ як порушення суверенітету та територіальної цілісності держави.

Президент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій за визнання Росією «незалежності» ОРДЛО. Санкції включають заходи проти російських еліт, суверенного боргу та двох банків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні