Румунські фермери розблокували один пункт пропуску на кордоні з Україною /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Румунські фермери розблокували один пункт пропуску на кордоні з Україною

Getty Images

Румунські фермери припинили блокування руху вантажівок перед пунктом пропуску «Вікову-де-Сус», що навпроти українського ПП «Красноїльськ», повідомляє Державна прикордонна служба.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними Держприкордонслужби, пропуск усіх транспортних засобів здійснюється в звичайному режимі.
  • У пункті пропуску «Красноїльськ» перетинати державний кордон України з Румунією можна тільки порожнім вантажним транспортним засобам.

Контекст

13 січня на території Румунії фермери заблокували рух вантажівок через пункт пропуску «Сірет», що навпроти українського ПП «Порубне», а 15 січня – ПП «Вікову-де-Сус». Фермери з румунських регіонів Сучава та Ботошані нарікають на імпорт з України. 

За їхніми словами, поставки українського зерна завантажили всі потужності з перевалки в порту Констанци й обвалили ціни на сільськогосподарську продукцію в регіоні. Серед вимог румунських аграрних асоціацій та обʼєднань – дотації та компенсація збитків фермерам, які зазнали збитків від імпорту з України, а також відновлення митних зборів на товари українського походження.

16 січня повідомлялося, що мінсільгосп Румунії та представники аграрних асоціацій досягнули угоди, в результаті якої уряд задовольнив кілька вимог фермерів. Однак протестувальники продовжують обмежувати рух транспорту на кордоні з Україною.

Станом на ранок 18 січня румунські аграрії продовжували блокувати рух вантажівок через пункти пропуску «Сірет – Порубне» та «Вікову-де-Сус – Красноїльськ» на кордоні з Україною – там проходять лише одиниці транспортних засобів на добу. 18 січня фермери перекрили рух і перед міжнародним пунктом пропуску «Халмеу – Дякове».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні