Micron Technology /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Бум на ШІ-чипи. Акції Micron стрімко зросли після публікації фінзвіту

Акції виробника мікросхем памʼяті Micron Technology зросли на 15% Фото Getty Images

Акції виробника мікросхем памʼяті Micron Technology зросли на 15% після сильного прогноза виручки та оптимізму щодо попиту на обладнання для штучного інтелекту, пише Reuters. Таким чином Micron збільшив свою ринкову вартість до понад $120 млрд, виходячи з ціни акцій у понад $110.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У середу компанія заявила, що її чипи памʼяті з високою пропускною здатністю (HBM), які відносяться до надшвидких напівпровідників, які використовуються при розробці програм штучного інтелекту, були розпродані на 2024 рік.
  • Більшість її поставок на 2025 рік вже також розподілено, додали в компанії.
  • «Памʼять є ключовим бенефіціаром впровадження ШІ, і ми очікуємо на відновлення галузі: очікується, що доходи зростуть на 55% у 2024 році і на 35% у 2025 році», – сказав Марк Хефеле, директор з інвестицій UBS Global Wealth Management.
  • Micron, один з двох постачальників чипів HBM для Nvidia разом із з південнокорейською SK Hynix.
  • Акції Micron зросли більш ніж на 60% за останні 12 місяців, чому сприяла впевненість інвесторів у тому, що компанія збільшить свою частку на високомаржинальному ринку чипів цього і наступного року.

Контекст

Чистий прибуток Micron за грудень-лютий становив $793 млн або $0,71 на акцію, на відміну від чистих збитків у $2,3 млрд або $2,12 на акцію за аналогічний період роком раніше. Скоригований прибуток склав $0,42 на акцію, замість збитку в $1,9.

Загальний виторг збільшився до $5,8 млрд з $3,7 млрд у попередньому році.

Цього місяця американський виробник чипів Nvidia обігнав найбільшу нафтову компанію світу Saudi Aramco за ринковою вартістю, зайнявши третю сходинку серед найбільших публічних компаній світу після Apple і Microsoft.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні