Категорія
Новини
Дата

Nvidia увійшла до трійки найдорожчих компаній світу, обігнавши Saudi Aramco

Американський виробник чипів Nvidia обігнала найбільшу нафтову компанію світу Saudi Aramco за ринковою вартістю, зайнявши третю сходинку серед найбільших публічних компаній світу після Apple і Microsoft. Про це пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У понеділок, 4 березня, акції Nvidia зросли на 2,5% збільшивши капіталізацію компанії до $2,11 трлн. Водночас вартість Aramco впала до $2,01 трлн, згідно з даними, зібраними Bloomberg.
  • З початку року акції Nvidia зросли приблизно на 70% і додали близько $883 млрд.
Nvidia увійшла до трійки найдорожчих компаній світу, обігнавши Saudi Aramco /Фото 1

Контекст

Акції Nvidia 22 лютого зросли на 16% після виходу фінзвіту компанії. Зростання капіталізації на $277 млрд стало найбільшим денним зростанням на Волл-стріт в історії. Квартальний звіт виробника мікросхем перевершив очікування і відновив оптимізм щодо штучного інтелекту.

Nvidia, яка контролює близько 80% ринку високопродуктивних чипів штучного інтелекту, повідомила про зростання виручки у четвертому кварталі більш ніж утричі порівняно з минулим роком, до $22,1 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні