Категорія
Новини
Дата

Курс біткоїна підскочив до двотижневого максимуму після замаху на Трампа, якого вважають захисником криптовалют

1 хв читання

У понеділок, 15 липня, курс біткоїна підскочив до двотижневого максимуму після спроби вбивства кандидата в президенти США Дональда Трампа. Деякі інвестори заявили, що замах підвищив шанси Трампа на повернення в Білий дім. Очікується, що цього тижня ставки на його перемогу зростуть, пише Reuters. Експрезидент позиціонує себе як захисник криптовалют.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Курс біткоїна на початку сесії зріс майже на 9%, досягнувши двотижневого максимуму в $62 698 та збільшивши свій річний приріст до 47%. Друга за популярнстю криптовалюта Етеріум зросла на 6,8% – до $3322. 
  • Інші активи з топ-10 за показником капіталізації також перебувають у «зеленій» зоні. Значний приріст показують Solana (SOL), Lido Staked Ether (stETH) і Dogecoin (DOGE).
  • «У нас було чотири тижні падіння на тлі новин про Mt. Gox … але відскок, як мені здається, ще попереду, і я не здивуюся, якщо до кінця цього тижня він повернеться до рівня, принаймні, 65 000 доларів», – сказав Сікамор з IG.
  • «Він [Трамп], безумовно, позиціонує себе як прихильник криптовалют, і оскільки шанси на його переобрання були збільшені стріляниною на вихідних, це, безумовно, дало великий поштовх на криптовалютних ринках, і біткоїн, очевидно, є абсолютним лідером», – сказав Тоні Сікамор, ринковий аналітик IG. 

Контекст

Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп, який планує повернутися в Білий дім після виборів у листопаді цього року, раніше розкритикував спроби демократів регулювати криптовалютний сектор. Під час збору коштів у Сан-Франциско в червні Трамп представив себе як прихильника криптовалют, хоча і не запропонував конкретики щодо криптополітики. Експрезидент має виступити на конференції Bitcoin 2024 в Нешвіллі, штат Теннессі, 27 липня, повідомили організатори конференції минулого тижня.

У 45-го президента США Дональда Трампа вистрілили під час виступу на передвиборчому мітингу в Батлері у штаті Пенсильванія 13 липня. Куля зачепила праве вухо політика. Внаслідок стрілянини загинув один із відвідувачів мітингу, двоє людей поранені. 

У ФБР повідомили, що в Трампа стріляв 20-річний Томас Меттью Крукс. Стрільця ліквідували співробітники Секретної служби. За даними ФБР, нападник діяв один, а гвинтівку типу AR йому купив батько. Крукс був зареєстрований як республіканець, водночас він пожертвував $15 у комітет політичної дії, повʼязаної з Демократичною партією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд