Категорія
Новини
Дата

«Щоб люди не мерзнули взимку». У правлячій коаліції Німеччини пропонують запустити «Північний потік – 2» 

Газопровід «Північний потік – 2» потрібно запустити, аби заповнити німецькі газосховища на зиму. З такою ініціативою виступив Вольфганг Кубікі, віцеспікер Бундестагу від Вільної демократичної партії, яка входить до правлячої коаліції, пише ЄП

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Немає вагомих причин не відкривати «Північний потік – 2», сказав Кубікі в інтерв’ю RND. 
  • «Ми повинні відкрити «Північний потік – 2» якнайшвидше, щоб заповнити наші газові сховища на зиму», – наголосив він. 
  • За словами високопосадовця, це «допоможе людям не мерзнути взимку», і німецька промисловість не зазнає серйозної шкоди. Кубікі зазначив, що ці завдання є першочерговими для федерального уряду. 
  • «Щойно резервуари для зберігання газу будуть заповнені, ми зможемо знову закрити «Північний потік – 2», – сказав віцеспікер Бундестагу.
  • Реагуючи на зауваження журналіста, що Путін використає це як великий успіх, Кубікі сказав, що все, що забезпечує надходження більшої кількості газу, буде кориснішим для Німеччини, ніж для Путіна. 
  • «До речі, найбільший пропагандистський успіх Путіна був би в тому разі, якби в нас закінчився газ, поки він ще добре на нас заробляє. Цьому треба запобігти», – сказав політик.

Контекст

РФ завершила будівництво газопроводу «Північний потік – 2» минулого року. Але Німеччина зупинила процедуру сертифікації проєкту після того, як Москва визнала незалежність псевдореспублік «ЛДНР». 

У травні «Газпром» оголосив, що використовує потужності «Північного потоку – 2» для газифікації північного заходу РФ.

Наразі Європа скоротила свою залежність від російського газу приблизно до 20% від загального обсягу поставок після вторгнення в Україну з приблизно 40% раніше, за даними консалтингової компанії ICIS. Але більшість варіантів диверсифікації поставок, таких як морські вантажі скрапленого природного газу, вичерпано.

Німеччині у разі повного припинення постачань із РФ буде важко мати достатню кількість природного газу, щоб пережити майбутню зиму, навіть якщо запаси будуть поповнені відповідно до урядових цілей. Газу у сховищах Німеччини вистачить менше ніж на три місяці.

В уряді Олафа Шольца дотепер виключали запуск «Північного потоку – 2» навіть у разі браку газу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні