Категорія
Новини
Дата

ШІ допомагає фінансовому регулятору Італії виявляти інсайдерську торгівлю

1 хв читання

Італійський орган нагляду за ринком цінних паперів (Consob) тестує штучний інтелект (ШІ) для використання в процесі первинного затвердження проспектів лістингу та для виявлення інсайдерської торгівлі. Про це пише Reuters з посиланням на повідомлення регулятора.

Використання ШІ у цій сфері може сприяти підвищенню ефективності, прозорості та безпеки фінансових ринків.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Алгоритми, які тестує Consob, можуть підтримувати попередній аналіз для виявлення підозрюваних випадків інсайдерської торгівлі з подальшим проведенням цілеспрямованих розслідувань, зазначає відомство.
  • «Алгоритму потрібно три секунди, щоб виявити помилку, тоді як експерту-аналітику — щонайменше 20 хвилин», — йдеться у слайдах, доданих до річного звіту Consob.

Контекст

У 2023 році Consob випробував два прототипи, створені спільно з університетом Scuola Normale Superiore, а також розробив третю модель. Наступним кроком має стати впровадження ШІ в робочі процеси регулятора.

Регулятор очікує, що інтеграція нового рішення підвищить якість контролю та виявлення правопорушень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд