Категорія
Новини
Дата

Схема з РРО. Податкова каже, що викрила мережу магазинів, яка приховувала реальний виторг за підробними чеками

У Києві мережа магазинів використовувала схему видачі імітованих фіскальних чеків. Після її викриття середньодобові готівкові розрахунки в указаній мережі зросли в 10-15 разів, повідомила Державна податкова служба.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Столичні податківці виявлено мережу магазинів, у якій при продажу товару за готівку видавалися чеки, що імітують фіскальні.
  • Чеки створювалися за допомогою традиційного РРО із зазначенням всіх необхідних реквізитів оригінальних чеків (фіскальний номер РРО, заводський номер РРО тощо), що належать зареєстрованому в ДПС РРО. При цьому інформація про такі операції не надсилалась до Системи обліку даних РРО.
  • Після викриття цієї схеми, середньодобові готівкові розрахунки в указаній мережі зросли в 10-15 разів, зазначили в податковій.
  • У Харкові податківці викрили фізособу – підприємця, який при здійсненні розрахункових операцій використовував схожу схему приховування доходів від оподаткування. Тобто, програмний РРО дозволяв ухилятись від належного обліку і сплати податків.
  • В податковій зазначили, що подібні порушення не обмежуються указаними випадками.
  • «Відповідна інформація щодо таких суб’єктів господарювання, які спотворюють податкову інформацію, що передається від РРО та програмних РРО до ДПС, буде направлена до правоохоронних органів для надання правової оцінки таким діям та організації відповідних заходів», – йдеться у повідомленні.

Контекст

28 червня, виступаючи у Верховній Раді, президент Володимир Зеленський пообіцяв зменшення податкового навантаження та мінімізацію контактів громадян із чиновниками в обмін на сумлінність платників податків.

Зеленський зазначив, що цифровізація дає можливість спрощувати відносини в податковій та митній сферах, де є контакти між громадянами, бізнесом та чиновниками.

«Наша мета – податкова без податківців, митниця без митників. Автоматичні цифрові процедури», – наголосив президент.

Також він сказав, що підтримує ідею зниження податків, але «має бути новий податковий договір між державою і суспільством, реальна легалізація майна». «Зниження податків має означати підвищену податкову сумлінність», – наголосив Зеленський. 

За його словами, все це можна буде реалізувати після перемоги України. 

30 червня Верховна Рада ухвалила змінений законопроєкт №8401. Закон передбачає часткове повернення податкових перевірок, скасування «спрощенки» у 2% та відновлення штрафів за невикористання РРО. Ці пільгові норми нардепи ухвалили ще на початку війни – у березні 2022 року. Наразі документ знаходиться на підписі у президента.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні