Категорія
Новини
Дата

США готують додаткові $2,6 млрд військової допомоги Україні – АР

США відправлять Україні близько $500 млн у вигляді боєприпасів й обладнання та витратять ще понад $2 млрд на закупівлю боєприпасів, радарів та іншої зброї в майбутньому, заявили офіційні особи США, пише Associated Press.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами офіційних осіб, боєприпаси, а також гранатомети та транспортні засоби будуть вилучені з військових складів, щоб їх можна було швидко доставити до зони бойових дій.
  • Довгострокова допомога у розмірі $2,1 млрд, яка надається у рамках Ініціативи сприяння безпеці України, призначена для закупівлі ракет для NASAMS, а також радарів та іншої зброї.
  • Оголошення допомоги очікується вже у вівторок, 4 квітня.
  • Останній пакет США з його поєднанням короткострокової та довгострокової допомоги включає широкий спектр боєприпасів із запасів Пентагону, 23 млн набоїв для стрілецької зброї та 200 000 гранат, а також фінансування більш високотехнологічної зброї. включаючи ракетні системи протидії безпілотним літальним апаратам, радари повітряного спостереження та служби супутникового звʼязку.

Контекст

З моменту вторгнення Росії у лютому 2022 року загальна сума американської допомоги Україні в галузі безпеки перевищила $35 млрд. 

Минулого тижня Білий дім заявив, що має нові докази того, що Росія знову звертається до Північної Кореї за зброєю, оскільки вона також готується до весняного наступу. Натомість Росія надасть Пхеньяну необхідне продовольство та інші товари.

Politico повідомляє, що американські військові терміново перекидають техніку на поле бою та швидкими темпами тренують українські сили напередодні великого наступу, що очікується до травня. Вашингтон турбує виснаження українських запасів боєприпасів і засобів ППО.

Пентагон хоче прискорити постачання танків Abrams до України і вирішив відправити відремонтовану старішу модель, яка може бути готова швидше, пише Associated Press. Рішення ухвалили, щоб доставити 70-тонні бойові машини до зони бойових дій за вісім-десять місяців.

На зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у вівторок, 4 квітня, обговорюватиметься питання про подвоєння зобовʼязань у їхньому фонді для України, який становить близько €250 млн на рік, до цільового показника €500 млн, пише Financial Times із посиланням на чотирьох дипломатів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні