Категорія
Новини
Дата

Україна отримає від Франції €200 млн кредиту і фінансові гарантії на €1 млрд – Офіс президента

1 хв читання

Франція виділить Україні €1,2 млрд макрофінансової допомоги, сказав президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з французьким колегою Емманюелем Макроном. Пізніше Офіс президента пояснив, що йдеться про €200 млн кредиту і фінансові гарантії на €1 млрд.

Ключові факти

  • Зеленський відзначив кроки солідарності з боку Франції за рішення про виділення €1,2 млрд макрофінансової допомоги, «яке допоможе зміцнити економічну стійкість України».
  • Безпекова та економічна підтримка України з боку партнерів, зміцнення її стійкості та обороноздатності є виграшною в цілому для всього регіону, додав президент України.
  • Доповнено. Міністерство економіки та фінансів Франції надасть уряду України €200 млн кредиту, а також фінансові гарантії на €1 млрд. Під ці гарантії Україна зможе отримати кредити у французьких банках на пільгових умовах, уточнили в Офісі президента. 
  • Україна та Франція також домовилися про постачання Україні 130 французьких локомотивів Alstom на суму €900 млн та пожежної техніки компанії Desautel на €300 млн.

Контекст

Європейський Союз виділить Україні €1,2 млрд фінансової допомоги на тлі можливої загрози з боку Росії. Україна отримає перший транш на €600 млн після схвалення рішення Радою Європи та Європарламентом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні