Категорія
Новини
Дата

Україна отримає від Франції €200 млн кредиту і фінансові гарантії на €1 млрд – Офіс президента

Франція виділить Україні €1,2 млрд макрофінансової допомоги, сказав президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з французьким колегою Емманюелем Макроном. Пізніше Офіс президента пояснив, що йдеться про €200 млн кредиту і фінансові гарантії на €1 млрд.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зеленський відзначив кроки солідарності з боку Франції за рішення про виділення €1,2 млрд макрофінансової допомоги, «яке допоможе зміцнити економічну стійкість України».
  • Безпекова та економічна підтримка України з боку партнерів, зміцнення її стійкості та обороноздатності є виграшною в цілому для всього регіону, додав президент України.
  • Доповнено. Міністерство економіки та фінансів Франції надасть уряду України €200 млн кредиту, а також фінансові гарантії на €1 млрд. Під ці гарантії Україна зможе отримати кредити у французьких банках на пільгових умовах, уточнили в Офісі президента. 
  • Україна та Франція також домовилися про постачання Україні 130 французьких локомотивів Alstom на суму €900 млн та пожежної техніки компанії Desautel на €300 млн.

Контекст

Європейський Союз виділить Україні €1,2 млрд фінансової допомоги на тлі можливої загрози з боку Росії. Україна отримає перший транш на €600 млн після схвалення рішення Радою Європи та Європарламентом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні