Категорія
Новини
Дата

США оголосили про нову військову допомогу для України на $275 млн

США виділять Україні чергову військову допомогу на $275 млн. Про це йдеться в повідомленні Білого дому. Очікується, що Пентагон поставить ракети для HIMARS, 155-мм боєприпаси, військові автомобілі Humvee та генератори.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Нова фінансова допомога буде спрямована на «товари оборонного призначення» та підготовку українських військових. 
  • За даними Reuters, США передадуть Україні ракети для HIMARS, 155-мм боєприпаси, військові автомобілі Humvee та генератори.
  • Раніше Вашингтон оголосив про відправлення чотирьох систем ППО ближнього радіуса дії Avenger, які використовують ракети Stinger виробництва Raytheon Technologies Corp та ракети-перехоплювачі HAWK. Союзники США також надсилали системи ППО.

Контекст

Кошти Україні виділяються в межах схеми Presidential Drawdown Authority (PDA), за якою президент США має право відправляти озброєння без додаткової згоди Конгресу.

Загальна сума військової допомоги адміністрації президента США Джо Байдена становить уже понад $19 млрд.

У четвер американські законодавці проголосували за надання Україні наступного року щонайменше $800 млн додаткової допомоги в галузі безпеки.

Днями стало відомо, що країни НАТО розглядають можливість використання коштів із грошового банку, який передбачався для підтримки афганських сил безпеки, для надання підтримки Україні найближчими тижнями, пише Politico із посиланням на пʼятьох західних офіційних осіб. Київ звернувся до країн НАТО з проханням розглянути питання про перерозподіл частини з $3,4 млрд на підтримку зусиль у боротьбі з Росією, заявили два західні чиновники.  

Після вторгнення Росії в Україну країни НАТО окремо виділили десятки мільярдів доларів на підтримку України як зброєю, так і гуманітарною допомогою. Сполучені Штати лідирували, надавши військову допомогу на суму $19,7 млрд із початку війни. 

Раніше Bloomberg із посиланням на джерела повідомив, що ЄС планує збільшити обсяг свого фонду для фінансування постачання зброї Україні щонайменше на €2 млрд вже наступного тижня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні